Afbeelding
Foto:

Halve finale Minirugby bij Big Bulls in Almelo deze zaterdag

ALMELO - Rugbyclub The Big Bulls organiseert zaterdag 13 april de oostelijke halve finale van het landelijk Minirugby Toernooi. Mini's zijn rugbyspelers van 11 en 12 jaar.

Zaterdag strijden zes Mini-teams uit Overijssel en Gelderland om een plek in de landelijke finales, die op 11 mei worden gespeeld. De wedstrijden op Het Wendelgoor starten zaterdag om 10.30 uur. Het beslissende duel wordt om 12.40 uur gespeeld.

Groei
De jongste jeugd bij de Almelose rugbyclub maakt een opvallende groei door. Inmiddels bestaat er naast een Mini-selectie ook een Guppen-team met spelers tot 8 jaar. Over vier weken start de club met een grote wervingscampagne met rugbyclinics in verschillende Almelose wijken, om zo nog meer basis-scholieren aan het rugbyen te krijgen.



Gemoedelijk
Rugby is een groeiende sport, hoewel het nog vrij onbekend is bij het brede publiek. Dit is jammer, want het is een uitdagende sport die ook voor toeschouwers veel spanning biedt. Een ander belangrijk onderscheid met veel andere sporten is de gemoedelijke sfeer en de grote nadruk op respect op en om de velden. Zo is het gebruikelijk dat rugbyfans van verschillende teams gemoedelijk met elkaar omgaan.