Afbeelding

Heracles Almelo in slotfase langs NAC Breda

ALMELO - Afgelopen zaterdag sloot Heracles Almelo een volle voetbalweek af met drie punten. In Almelo versloeg de ploeg van Frank Wormuth NAC Breda met 1-0. Kristoffer Peterson wist in de 81e minuut de doelman van de Bredanaars te kloppen met een kopbal. Hiermee maakte de Zweed zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

NAC Breda vormde vanaf minuut één een geel-zwarte muur voor het doel van Benjamin van Leer. De Bredanaars staan onderaan de ranglijst en hadden punten nodig. Voor Heracles Almelo was het lastig om kansen te creëren, vooral in de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Ook Kristoffer Peterson merkte dat het moeizaam ging en was dan ook erg blij met zijn twaalfde treffer van het seizoen: "Het was een opluchting om te scoren. Het was een belangrijk doelpunt in niet de mooiste wedstrijd, maar we hebben drie punten en dat is wat telt", vertelt de 24-jarige buitenspeler. Door de overwinning is Heracles Almelo nog volop in de race voor een plaats bij de play-offs voor Europees voetbal.

Uitwedstrijd
Aankomend weekend reist Heracles Almelo af naar Rotterdam, waar het Feyenoord treft. In Stadion Feijenoord wordt zaterdag (13 april) om 20.45 uur afgetrapt. De Rotterdammers, die momenteel de derde plek bezetten, strijden met AZ om plaats drie. Deze plek op de ranglijst biedt toegang tot de play-offs van de Europa League. Beide ploegen hebben dus baat bij het behalen van drie punten.