Afbeelding
Foto:

Repair Café Almelo geeft apparatuur een tweede leven

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan vrijdagmiddag 5 april weer voor u klaar. Tussen 12.30 en 15.30 kunt u terecht in het Klussenhuis van Aveleijn in Almelo, Kruisweg 2, voor reparaties van uw spullen.

Het Repair Café van 22 maart had rond de 25 klanten. Altijd gebeurt er iets grappigs. Er zijn mensen die gehecht zijn aan hun broekenpers. De persplank werd echter niet meer warm. De oplossing met hulp van een ohm-meter als detective was ingenieus. Ook dankbaar was de eigenaar van een keukenmachine. Hij was namelijk niet kapot maar hoe ga je met de knopjes om? Verder verschillende reparaties. De onvermijdelijke Senseo, een blender, lamp, strijkijzer, stofzuigers, snijmachine, afstandsbediening, haakse slijper, en ook een papierversnipperaar versnippert weer dat het een lieve lust is. En natuurlijk… was er koffie en gezelligheid.

Weggooien, NEE!
Steeds meer Almeloërs kiezen voor het repareren van kapotte spullen. Kom met uw reparaties naar het Repair Café op 5 april. Ook Forum stemmers zijn van harte welkom. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven. Het motto van Repair Café Almelo is: "Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!" Voor reparaties betaalt u een= vrijwillige bijdrage. U kunt slechts 1 apparaat ter reparatie aanbieden. ?De vrijdagmiddagen waarop Repair Café Almelo is geopend vindt u op www.repaircafealmelo.nl. Volg de activiteiten op Facebook @repaircafealmelo.nl

Succesvol project
De Repair Café's zijn ook elders in Twente een doorslaand succes te noemen - hoewel het op sommige plekken wel wat langer duurde om bekendheid te genereren en bezoekers te trekken. Door de groeiende aandacht voor duurzaamheid is dit goed gelukt.