Afbeelding
Foto:

Rembrandtschildertjes

ALMELO - De cursus van de Rembrandtschildertjes bij Kaliber Kunstenschool is voorbij. Elf leerlingen uit groep 8 van diverse basisscholen hebben deelgenomen aan de talentencursus van Janke Nieboer.

De kunstzinnige prestaties van deze elf scholieren zijn vanaf 2 april te zien in het Inkijkmuseum van Kaliber bij Hof 88. De Rembrandtschildertjes is een project in Almelo waar kinderen in de leeftijd tussen 10 en 12 jaar deel kunnen nemen aan kunstzinnige workshops.

Creatieve ontwikkeling
De Rembrandtschildertjes zijn ontstaan uit de behoefte van scholen en kunstenaars om beeldende kunst, creatieve ontwikkeling en culturele waarden meer plek en podium te geven in de stad Almelo. Almelo kent weliswaar een traditie op gebied van culturele en kunstzinnige ontwikkeling, maar heeft door haar sociale situatie nog steeds een achterstand op de genoemde gebieden.

Oproep
Voor de Rembrandtschildertjes worden scholen opgeroepen kinderen te enthousiasmeren voor deelname aan de workshops. Deze buitenschoolse workshops zijn gratis toegankelijk. Het traject is intensief en commitment van de kinderen en hun ouders is een voorwaarde voor deelname. De start van het project ligt bij het Rembrandtfiësta, dit is een multicultureel evenement op het Rembrandtveld, waar de kinderen hun eerste werk gaan maken aan de hand van een aansprekend thema onder begeleiding van professionele kunstenaars uit Almelo. Na het Rembrandtfiësta gaat een deel van kinderen verder met een workshopreeks bij Kaliber Kunstenschool. Het thema voor 2019 is 'Clair Obscur'. Dit thema sluit aan bij het Rembrandtjaar 2019.