Afbeelding
Foto:

Buurtbemiddeling in het voorjaar

ALMELO - Het voorjaar is begonnen. De bloembollen bloeien en het wordt warmer. Mensen gaan weer genieten van het mooiere weer. Er zit echter ook een keerzijde aan het begin van het voorjaar: kans op overlast.

In de tuin of op het balkon genieten van de zon, deuren en ramen open, de muziek aan en/of op een mooie dag gezellig barbecueën. U krijgt meer contact met uw buren en u hoort ze misschien ook vaker. De honden blaffen, de buren praten duidelijk hoorbaar en/of de muziek komt door het open raam naar buiten. Soms geeft dat irritaties of overlast.

Tips
Buurtbemiddeling heeft een aantal tips om overlast te voorkomen. Let op muziek uit openstaande ramen en deuren en zet een barbecue zo neer dat de buren geen last hebben van de rook. Vraag ook aan de buren of ze last ervaren en houd rekening met elkaar. Spreek de buren op een rustige manier aan op irritaties of overlast en geef aan wat u graag zou willen. Komt u er ondanks deze tips samen niet uit, neem dan contact op met Buurtbemiddeling Almelo. Dit kan telefonisch via 06-48459112 of via een e-mail naar info@buurtbemiddelingalmelo.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.buurtbemiddelingalmelo.nl.