Afbeelding

Excursie Vroege Vogels

MANDER - Een vrolijk vogelconcert staat u te wachten op zaterdagochtend 6 april! U kunt dan met Landschap Overijssel op pad door het Dal van de Mosbeek.

Het Dal van de Mosbeek is het leefgebied van veel verschillende soorten vogels, zoals de tjiftjaf, gele kwikstaart, boomklever, zanglijster en het roodborstje. Juist tijdens het ochtendgloren als de rest van de wereld nog lijkt te slapen, is de zang van de vogels goed te horen. Elke vogel heeft een eigen geluid en tijdens de wandeling zullen de vogelexperts u meer leren over welk geluid door welke vogel wordt gemaakt. Hoe meer vogels u herkent aan hun geluid, hoe leuker en interessanter het wordt.

Praktische informatie
De excursie is op zaterdag 6 april en start om 6.30 uur bij Infocentrum IJs & Es aan de Bergweg 8 in Mander. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is ook zeer geschikt voor kinderen. De bijdrage van € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen dient ter plekke contant te worden voldaan. Donateurs van Landschap Overijssel mogen op vertoon van hun ledenpas gratis mee.