Afbeelding
Foto: Shutterstock

Breng uw idee voor Almelo tot leven op de motiemarkt

ALMELO - Heeft u een idee over hoe het anders kan in Almelo? Kom dan dinsdagavond 9 april naar het stadhuis en presenteer uw idee aan de politiek tijdens de motiemarkt. De motiemarkt is van 19.30 tot 21.00 uur in het stadhuis. U bent ook welkom als u zelf geen idee presenteert maar met de raadsleden wil praten.

De motiemarkt in oktober afgelopen jaar was een groot succes. Het zou jammer zijn om de ideeën die inwoners van Almelo hebben niet te gebruiken om Almelo mooier te maken. Dus heeft u een idee of een mening waar de politiek iets mee moet doen? Dan kunt u zich aanmelden om mee te doen aan de motiemarkt via raadsgriffie@almelo.nl. Eerst meer weten over de motiemarkt? Bel Hans Radstaak (06- 28 29 86 09) of Meriam Lütjann (06-25 70 79 82) van de griffie.

Hoe werkt het?
Op de motiemarkt krijgt u of uw organisatie een plekje achter een tafel met daarop uw naam en uw onderwerp of idee. Raadsleden lopen langs de tafels en u probeert hen uw idee te 'verkopen'. Als dat lukt, spreken u en een raadslid af om samen de tekst van een motie op te stellen. Het idee is dat de gemeenteraad een besluit neemt over uw motie. U kunt ook andere afspraken maken, bijvoorbeeld dat u verder praat over uw idee met een politieke partij, wethouder of ambtenaar. Zo blijft uw idee op een andere manier onder de aandacht van de gemeente.

Vervolg
Alle ideeën uit de stad zijn welkom. Dat betekent niet dat alle ideeën ook echt tot een motie leiden, want daarvoor is het nodig dat een idee wordt overgenomen door raadsleden/fracties.

Draagvlak
Voor gemeenten zoals Almelo is het steeds belangrijker om goed draagvlak te vinden voor besluiten en ontwikkelingen in de stad. De gemeente doet relatief veel voor de samenleving, maar lang niet alles. Door inwoners actief te betrekken en mee te laten denken over aspecten van leefbaarheid en gemeenschap moet meer draagvlak ontstaan voor uiteindelijke besluiten. Voor inwoners id het ook een goede manier om juist zélf met een idee te komen in plaats van alleen inspraak te krijgen op besluiten die de gemeente zelf voor ogen heeft.