Afbeelding
Foto:

Steggink Naaimachines al 55 jaar begrip in de regio

NIJVERDAL – 55 jaar Steggink Naaimachines heeft hen gemaakt tot het bedrijf wat ze vandaag de dag zijn; een familiebedrijf, een begrip in heel Nijverdal en omgeving. Maar ook ver daarbuiten. "Er zijn nog maar weinig speciaalzaken in deze branche, onze klanten komen uit de gehele regio naar Nijverdal", aldus Edwin Steggink.

Het 55-jarig bestaan wordt vrijdag 5 april gevierd. Tegelijk met de officiële opening van het nieuwe pand aan de Rijssensestraat. In juli vorig jaar heeft het Nijverdalse familiebedrijf namelijk een gloednieuw en groter pand aan de Rijssensestraat 229a betrokken. Edwin: "Het is de afgelopen jaren steeds drukker geworden in onze zaak aan De Joncheerelaan. We groeiden uit ons jasje en besloten te verhuizen naar een veel groter pand. Deze vonden we aan de Rijssensestraat, recht tegenover Bakkerij Lorkeers. Rondlopen in je eigen creatie. Je eigen kleding maken is weer populair. Een hele nieuwe generatie vindt doe-het-zelven weer leuk. Mensen trekken zich – zeker door de afgelopen crisisjaren - meer terug in huis en willen daar knusse dingen doen. Daarnaast wil men zich onderscheiden van de massamode. Ze willen graag iets unieks maken. Vooral bij jongeren merk ik dat ze meer en meer ambachtelijk en creatief bezig willen zijn", legt Edwin Steggink uit. In de winkel kunt u terecht voor naai- en lockmachines, zowel nieuw als tweedehands. En een klein assortiment aanverwante zaken: naalden, scharen en naai/borduur- en lock-garen. Het aanbod is zeer divers, van de meest eenvoudige naaimachine met niet veel meer mogelijkheden dan rechtstikken en een zigzag tot de meer uitgebreide borduurmachines. Na aankoop geeft men altijd een instructie-les. "We geven u graag advies en uitleg over alle machines. Onze kracht is dat de service niet ophoudt bij de deur. Je kunt te allen tijde in de winkel terecht met vragen. We denken met je mee en doen alles voor een tevreden klant", aldus Edwin. Henk Steggink heeft in 1963 Naaimachinehandel Steggink opgericht. Deze was toentertijd gevestigd aan de Rijssensstraat, aan het deel wat tegenwoordig Keizerserf heet. Naaimachines kon men er halen, maar men kon er ook terecht voor stoffen en fournituren. Na een aantal jaren verhuisde het bedrijf naar het pand van 'Schippertje' en vanuit daar naar De Joncheerelaan. In dit pand kon men alleen terecht voor de verkoop en reparatie van naaimachines en lockmachines.


Volgende generatie
Zoon Edwin Steggink groeide op met het bedrijf. En omdat men vanuit de verre omtrek Steggink naaimachines wist te vinden, maakte Steggink Naaimachines een grote groei door. Reden voor Edwin om in het jaar 2013 zijn baan op te zeggen om fulltime in het familiebedrijf te komen werken. Sindsdien is Steggink Naaimachines een VOF. Henk is echter nog absoluut niet van plan om te stoppen. Nog steeds loopt de 77-jarige Nijverdaller zes dagen in de week rond in de winkel en werkplaats. "Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik werken", lacht Henk. "Het contact met de klanten vind ik nog steeds geweldig. We horen hier zelden of nooit gemopper. Ik vind het nog steeds mooi om de naaimachientjes klaar te maken voor de klanten. Om ze weer te laten lopen als een trein. Dat is tegelijkertijd onze kracht! "


Kom langs
Heeft u al een naaimachine, maar wilt u hem vervangen? U kunt uw naaimachine altijd inruilen. Kom langs of neem contact op voor meer informatie. Woont u niet in Nijverdal, maar heeft u wel een reparatieverzoek? Op twaalf plekken in de regio kunt u uw naai- of lock-machine ter reparatie aanbieden. Steggink zorgt voor vervoer naar de winkel en repareert de machine. Kijk voor alle adressen op de website: http://www.stegginknaaimachines.nl/