Afbeelding
Foto:

Bricks with care

ENSCHEDE - Stichting Unbrickable zet zich in voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar met een uitdaging zoals autisme ADHD. Eigenaar Peter Westenberg en zijn vriendin Elisabeth de Groot vinden het erg belangrijk dat deze doelgroep de kans krijgt op een leuke bijbaan.

Jongeren met en zonder een uitdaging werken samen (50/50) op de werkvloer. Hierdoor kunnen zij veel van elkaar leren en elkaar versterken op het sociale- en werkgerelateerde gebied. Samenwerken en verantwoordelijkheid nemen is hierbij erg belangrijk. Per team is er één jongere hoofdverantwoordelijk, waarna het doel is om samen tot het eindresultaat te komen. Door als team samen aan een doel te werken, kunnen deze jongeren zich in een veilige omgeving ontwikkelen.


Jong en dynamisch
Unbrickable is een jong en dynamisch bedrijf dat LEGO items verkoopt en verhuurt. Tevens ontwerpen en realiseren zij unieke modellen, relatiegeschenken en promotionele cadeaus voor bedrijven. De jongeren kunnen worden ingezet op diverse werkzaamheden: het verwerken van logo's van bedrijven, het beheren van het magazijn, het verwerken van de orders, maar ook op de de klantenservice, software/ICT, marketing/trends en inkoop/verkoop.


Stichting Unbrickable
Op 1 april 2017 startten Peter en Elisabeth op een zolderkamertje met Unbrickable. Zij vonden het erg belangrijk dat ook jongeren met een uitdaging de mogelijkheid kregen op een leuke bijbaan. De jongeren krijgen op de werkvloer de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op diverse sociale ontwikkelingspunten: communicatie, samenwerken, elkaar helpen, vragen stellen, voor jezelf opkomen en feedback ontvangen. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er onderzocht of er van beide kanten een klik is. Hierbij wordt er gekeken naar de talenten van de jongere en hoe deze ingezet kunnen worden op de werkvloer. Indien er een klik is, wordt er een doelenplan opgesteld en bekeken hoe deze doelen bereikt kunnen worden. De jongere zal vervolgens op de werkvloer aan zijn doelen werken. Na het bereiken van de 21-jarige leeftijd gaan Peter en Elisabeth samen met de jongere kijken naar een aansluitende baan. Hierna zullen zij nog een langere tijd contact blijven onderhouden met elkaar.


Crowdfunding
De werknemers bij Unbrickable hebben diverse custom modellen (MOCS) ontworpen. Unbrickeable voert momenteel een crowdfunding actie in samenwerking met Strukton Rail. Door een model te kopen, ondersteun je de jongeren van Unbrickable. Deze crowdfundingsactie loopt tot mid/eind april.


LEGO Serious Play
Unbrickable heeft samen met Professional Play, LSPKITS opgericht. Zij ondersteunen hierbij 'facilitators' die hiermee workshops geven aan bedrijven. Door middel van het 'spelen' met LEGO, leren de medewerkers onder andere op welke manier zij hun problemen op de werkvloer kunnen oplossen. LSPKITS speelt hierin een faciliterende rol om de te gebruiken materialen te leveren en weer op te halen. Kijk ook op: www.lspkits.com.

Meer informatie
Unbrickable is recent verhuisd naar de Spinnerij Oosterveld te Enschede. Om beter aan te kunnen sluiten bij de doelen die zij willen realiseren, heeft Unbrickable besloten over te gaan tot een stichting per 21 februari jl. Kijk ook op: www.unbrickable.info. Vanaf nu is het ook mogelijk om donateur te worden; hierover staat straks meer informatie op de website.