Afbeelding
Foto:

Cursus voor mantelzorgers: 'Omgaan met dementie'

WIERDEN - Wanneer uw naaste dementie heeft, is het belangrijk om op een goede manier met deze ziekte om te gaan. Hoe kunt u hem/haar het beste benaderen? Hoe kunt u omgaan met dementie? En wat kunt u beter niet doen? In mei start Evenmens, informele zorg voor elkaar een cursus waarin betrokkenen informatie en handvatten krijgen in de zorg voor een naaste met dementie.

Uit eerdere bijeenkomsten bleek dat deelnemers deze cursus als zeer waardevol ervaren. "Ik weet nu beter hoe ik er mee om moet gaan. Ik heb veel extra tips gekregen en goede handvatten waar ik in de praktijk wat mee kan", aldus één van de deelnemers. "Als ik een cijfer zou moeten geven, dan zou dat een dikke 10 zijn, en daarmee wil ik mijn waardering en bewondering uitspreken. Dit alles is van grote waarde en vooral voor diegenen die hun naaste nog thuis verzorgen. Wat kunnen zij hier veel mee doen."


Bijeenkomst
Heino en Wierden

Tot aan de zomer zijn er vijf bijeenkomsten specifiek voor partners van mensen met dementie. Deze bijeenkomsten vinden in Heino plaats in het Dorpshuus aan de Marktstraat 7. In de gemeente Wierden zijn er vijf bijeenkomsten specifiek voor (schoon) zonen en – dochters. Aan de orde komt onder andere kennis over dementie, veranderend gedrag, de invloed van de omgeving en tips hoe u het beste kunt communiceren en handelen. Er kunnen 8 personen deelnemen. Uw eigen bijdrage is € 3,50 pp per keer. Heeft u interesse, maar komt het u beter uit in de avonduren? Geef dat dan vooral aan ons door, dan kijken we of daar een mogelijkheid voor is!


Wierden
Omgaan met dementie voor (schoon) zonen en – dochters. In Wierden op de maandagen 13 mei, 27 mei, 17 juni, 1 juli en 15 juni. Telkens van 13.30 tot 15.30 uur aan de Burg. J.C. vd Bergplein 3, Wierden. Neem voor informatie en aanmelding contact op met: Jeannette Donken, mantelzorgconsulent Evenmens Wierden of Margret Overkamp, projectmedewerker Dementie Evenmens. Tel: 0546-898372 jdonken@evenmens.nl of moverkamp@evenmens.nl


Heino
Omgaan met dementie voor partners. Data: maandag 13 mei, 27 mei, 17 juni, 1 juli en 15 juli. Telkens van 09.30 – 11.30 uur in het Dorpshuus, Markstraat 7, Heino. Neem voor informatie en aanmelding contact op met: Herma Spoolder, mantelzorgconsulent Evenmens Raalte of Margret Overkamp, projectmedewerker Dementie Evenmens. Tel: 0572-820997 hspoolder@evenmens.nl of moverkamp@evenmens.nl