Afbeelding
Foto:

"Gek" word ik er van

TWENTE - Bij ons komt op de zaterdag en/of op zondag de meeste reclames door de brievenbus. Ik moet bekennen dat ik geen stikker "geen reclame" heb, omdat ik graag de folders door wil kijken. Maar tegenwoordig word ik er niet echt vrolijk meer van.

Als je kijkt naar de "grootgrutter", die ons aan het hamsteren wil laten slaan, valt er veel te hamsteren. Sommige van deze producten koop ik af en toe of een keer per week. Daarom is hamsteren voor mij niet echt nodig. Vleesproducten, daar gebruik ik zelf weinig van, dus die vallen af. Daarnaast zijn er veel producten die ik helemaal niet gebruik of omdat ze bij een andere supermarkt gewoon voordeliger zijn, dus waarom zal ik daar naar toe gaan. Vervolgens krijgen we ook reclamefolders van twee van oorsprong "Duitse supermarkten" Bij de ene kan ik op maandag iets in de aanbieding kopen, dinsdag er weer na toe moet voor een ander artikel. Donderdag gaan er volgende aanbiedingen van start, vrijdag nog enkele en ook zaterdag weer andere. Dan nog die andere Duitse supermarkt, daar is het bijna hetzelfde, om de dagen andere aanbiedingen. Daarnaast heb je nog in ons dorp enkele andere supermarkten, die ook van alles aan ons willen slijten, omdat ze ons ook als "klanten" graag willen binnenlokken. Je kan er maar druk me wezen…


Weg is pech
Echter komt het regelmatig voor, als je echt voor een speciale aanbieding gaat, dat deze er nog niet is, dat je te vroeg bent, dat het niet geleverd is of dat het al uitverkocht is. Dus, tegenwoordig ga ik maar naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop daar wat ik nodig heb. Als ik voor andere zaken langs een supermarkt kom, kijk ik wel wat ik daarvan mee kan nemen, als het er niet is gaat het gewoon over. Mijn conclusie is, als je op de kleintjes moet letten kom dan maar vaker terug. Ikzelf ga niet steeds terug, niet over een uur, niet de volgende dag of wat ze ook verzinnen. Ik ben niet het loophondje van de supermarkten, het is gewoon machtsmisbruik. Nog even dit, enkele jaren geleden had je het spreekwoord: "Als je niet veel te makken hebt moet je bukken…" (goedkopere artikelen liggen onderin het schap).


Borbala, correspondent