Afbeelding
Foto:

Wierden en Enter ook dit jaar weer in actie, nu voor Curaçao

WIERDEN - De vastenperiode is voor veel mensen een tijd om stil te staan bij hoe goed wij het hebben. Maar ook vooral: anderen helpen die het juist minder hebben. In Wierden en Enter is het een goed gebruik van de kerken om zich tijdens de vastenperiode in te zetten voor anderen.

De gezamenlijke kerken helpen jaarlijks projecten waar inwoners van Wierden of Enter bij betrokken zijn. Ook de leerlingen van scholen De Galjoen, de Mariaschool en Morgenster werken weer mee om dit tot een succes te maken. Dit jaar helpen zij Gerda en hans Brand; zij vangen in Banda Bau alleenstaande jonge moeders en hun kinderen op. Zij zorgen voor huisvesting, eten en helpen de jonge moeders om weer zelfstandig te worden. Het doel is om bij de meiden zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid te stimuleren. Momenteel krijgen de jonge moeders nog onderdak in omgebouwde containers, maar de ambitie is om een nieuwe woonvoorziening te maken op het terrein van Gerda en Hans, compleet met een nieuwe douche- en toiletvoorziening.


Inzameling
De kerken en scholen organiseren diverse activiteiten om geld in te zamelen voor dit doel; zo stond dit centraal bij de oecumenische viering afgelopen zondag in de St Jan van de Doperkerk en deze woensdag is een maaltijdavond gehouden. Dit leverde mooie opbrengsten op voor dit goede doel.