Afbeelding
Foto:

Damesbadminton Wierden

WIERDEN - Elke dinsdagmorgen wordt er in sporthal 'n Dikken in Wierden badminton gespeeld door een aantal dames.

Tussen 08.30 uur en 9.45 uur spelen de leden drie potjes van twintig minuten, twee tegen twee. Om de twintig minuten wisselen zij en op die manier spelen ze steeds weer met en tegen andere mensen. De Damesbadminton bestaat bijna veertig jaar. Momenteel telt zij 18 spelende leden.


Wisseling
De vereniging kende vele goede jaren met een stabiel aantal leden. Maar de laatst jaren werd het ledenaantal minder omdat, vooral de oudere dames die al lang lid waren, het moesten opgeven vanwege gezondheidsklachten. "Gelukkig zijn er sinds een paar maanden weer een viertal jongere leden bijgekomen maar we kunnen zeker nog meer dames gebruiken", aldus Ria Boddeman, coördinator Dames Badminton, al vanaf het begin hierbij betrokken.


Onbekend
Veel jongere mensen werken tegenwoordig maar toch schijnen velen niet te weten dat er zo'n leuke badmintonclub in Wierden bestaat die in de ochtenduurtjes actief is. Boddeman: "Niet iedereen werkt natuurlijk op dinsdag en velen willen juist op hun vrije dag of dagen wel iets aan sport doen. We hebben ook een paar leden uit de regio zoals Rijssen en Almelo. We spelen aan het begin van de ochtend zodat je daarna nog de hele dag tijd hebt voor andere dingen. Dat ervaren de leden zeker als prettig."


Andere activiteiten
De Dames Badminton houdt zich naast deze sport tevens bezig met een aantal gezellige activiteiten. Elke eerste dinsdagochtend van de maand gaat een aantal dames, na de badminton, met elkaar een kopje koffie drinken in het dorp. Eens per jaar uit eten en eens per jaar wordt er voor de liefhebbers een dagje uit georganiseerd. De laatste jaren is men bijvoorbeeld in Delft en Leiden geweest. Tijdens de herfst-, voorjaars- en meivakantie wordt er gewoon doorgespeeld maar in de zomervakantie niet. "Aan het eind van het seizoen, net voor de zomervakantie, organiseren we ook altijd wat leuks. Afgelopen jaar was dit bijvoorbeeld een high-tea, heel gezellig."


Aandacht voor elkaar
"Soms gebeuren er mooie dingen, soms minder mooie dingen bij iemand persoonlijk. Dan hebben we ook aandacht voor elkaar en we sturen bijvoorbeeld een kaartje of kopen een bloemetje. Dat is, naast sporten, ook heel belangrijk," menen de leden unaniem. Belangstellenden kunnen eens komen kijken of vrijblijvend meedoen (racket is aanwezig, zelf zorgen voor zaalschoenen). Voor meer informatie: Ria Boddeman, tel. 0546-579405 of bij de hal.