Afbeelding
Foto:

Ernstige hinder op A35

ALMELO - Deze vrijdag begint het groot onderhoud op de A35 tussen Enschede en Almelo-Zuid. Automobilisten moeten tot zeker eind mei rekening houden met grote hinder in de richting van Almelo.

Rijkswaterstaat probeert het groot onderhoud zo efficiënt mogelijk uit te voeren met zo min mogelijk hinder voor weggebruikers. Daarom wordt in drie weekenden de A35 voor een groot deel afgesloten. Een en ander zal wel zorgen voor extra reistijden; de omleidingsroutes hebben namelijk een beperkte capaciteit, waardoor de kans op vertraging groot is. De schatting is dat dit zeker 50 minuten toe zou kunnen voegen aan uw reis. Rijkswaterstat zet extra weginspecteurs in om snel te kunnen handelen bij incidenten.

Werkzaamheden
Het asfalt wordt vervangen door geluiddempend asfalt (twee lagen ZOAB) en er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het herstellen van de vangrail. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden.

Weekendafsluitingen
De werkzaamheden aan de A35 richting Almelo worden in drie weekenden uitgevoerd. Het eerste weekend is van 29 maart tot en met 2 april; dan zijn de werkzaamheden vanaf afrit Enschede tot knooppunt Buren De A35 is vanaf afrit Enschede tot knooppunt Buren volledig afgesloten voor verkeer richting Almelo van vrijdag 29 maart 20.00 uur tot maandag 1 april 05.30 uur en van maandag 1 april 20.00 uur tot dinsdag 2 april 05.30 uur. Tijdens de afsluiting zijn ook de op- en afrit Delden, op- en afrit Hengelo-Zuid en oprit (26) Enschede-West (vanaf de N18 – Westerval) afgesloten voor verkeer.

Verdere werkzaamheden
Het tweede weekend is van 12 tot en met 16 april. Dan staan werkzaamheden vanaf de afrit Delden tot en met knooppunt Azelo op het programma. De A35 is vanaf afrit Delden tot knooppunt Buren, inclusief oprit Delden, volledig afgesloten voor verkeer richting Almelo van vrijdag 12 april 20.00 uur tot maandag 15 april 05.30 uur en van maandag 15 april 20.00 uur tot dinsdag 16 april 05.30. Vanaf knooppunt Buren tot knooppunt Azelo wordt het verkeer over één rijstrook geleid. Ook worden de op- en afrit Borne-West afgesloten. Vanaf zaterdagavond 13 april 20.00 uur wordt ook de verbindingsweg vanaf de A35 naar de A1 afgesloten voor al het verkeer. De A35 is vanaf Oldenzaal richting Almelo gewoon open. Het laatste weekend is van 24 tot en met 28 mei; dan maakt men de werkzaamheden op dit gedeelte af. Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl