Afbeelding
Foto:

Emma Boertien wint Voice of Almelo 2019

ALMELO - Emma Boertien, leerling van CSG Het Noordik is afgelopen week de winnares geworden van The Voice of Almelo 2019.

Ze won met het nummer 'I'll never love again' van Lady Gaga. 'Emma liet een intensiteit zien en horen, die we vanavond niet eerder hebben gezien', aldus de jury, die unaniem was over de uitslag. Emma's gecontroleerde klank en eigen sound bezorgden haar de overwinning. Annefleur Cornelissen, eveneens van Het Noordik, werd tweede met het nummer 'Back to black' van Amy Winehouse. Derde werd Coco Wolters van Het Erasmus met 'It's raining men' van Weather Girls.

Eigen invulling
Annefleur bracht haar nummer 'broeierig en spannend', zo meende de jury en ze kreeg bovendien een groot compliment voor haar tempowisselingen. Coco gaf een geheel eigen invulling aan het nummer 'It's raining men. De jury betitelde haar als enthousiast, elegant en heel erg talentvol.

Optredens
Emma mag maar liefst vijf zanglessen volgen aan het conservatorium ArteZ en treedt op tijdens de Twentse Lentefestival in Almelo, eind mei. Ook mag ze samen met de andere twee winnaressen een optreden verzorgen tijdens het Pleinconcert in Almelo op 22 juni. De tweede en derde prijswinnaars kregen daarnaast zanglessen bij Kaliber Kunstenschool aangeboden.

Succes
Het was een succesvolle 21e editie van The Voice of Almelo. De presentator Joran Schuijn wist het publiek goed mee te krijgen en de begeleidingsband Soul Synergie zette weer zijn beste beentje voor om de talentvolle leerlingen te begeleiden. Dansgroepen LaStesa verzorgen opnieuw spectaculaire optredens tijdens het juryberaad. Finn Mulder van Pius X gooide als enige mannelijke deelnemer zijn charme in de strijd en bracht met veel verve het nummer 'Outlaw in 'Em' van Waylon. Hij kreeg de hele zaal mee!.