Afbeelding
Foto:

Twente Milieu geeft compost weg op landelijke compostdag

TWENTE - We zijn in Twente steeds beter in het recyclen van ons afval. Eigenlijk bestaat die term afval tegenwoordig niet meer; je moet meer denken in termen als grondstof. Afval kan je namelijk ook veel opleveren; zoals gratis compost deze zaterdag.

Twente Milieu organiseert in het kader van de landelijke compostdag al enige jaren een leuke actie. Geïnteresseerden kunnen dan in het werkgebied van Twente Milieu gratis zakken compost afhalen, vaak bij de diverse afvalbrengpunten. Het gaat dan om compost dat gemaakt is op basis van het in Twente ingeleverde afval. De boodschap is dan: afval dat we goed inleveren kan nog veel bruikbaar nut hebben. Het stimuleren van beter recyclen is een belangrijk doel voor de gemeenten, afvalinzamelaars en afvalverwerkers. De Twentse ambitie is namelijk om de hoeveelheid restafval per inwoner terug te dringen naar 50 kilo per jaar. Dit lukt echter alleen door het goed scheiden van papier, verpakkingsafval en groenafval te stimuleren.


Almelo
Inwoners van Almelo kunnen op zaterdag compost in zakken afhalen aan de Turfkade 15 van 11.00 tot 16.00 uur. U kunt ook los compost afhalen, in de week van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april. Maximaal een kofferbak of aanhanger vol; neem wel zelf een schep mee om dit in te laden. Kijk voor meer informatie ook op: www.twentemilieu.nl