HengeloDeelcontainerTwentemilieuEef / Godfried Bomanstraat 96©foto eric brinkhorst
HengeloDeelcontainerTwentemilieuEef / Godfried Bomanstraat 96©foto eric brinkhorst Foto: eric brinkhorst

Volle Bak Samen Delen

TWENTE/SALLAND - Door heel Twente en Salland staan inmiddels 40 vrolijke containers. Dit zijn geen gewone afvalbakken. Dit zijn containers die door buurtbewoners gebruikt kunnen worden om etenswaren of spullen, die ze eerder gewoon zouden weggooien, een tweede leven te geven.

Het 'Volle Bak Samen Delen' is een initiatief van Twente Milieu en Natuur en Milieu Overijssel. Met dit initiatief willen ze proberen de afvalberg te verminderen door afval te voorkomen. Veel spullen worden weggegooid, omdat de gebruiker het niet meer nodig heeft. Vaak belanden daardoor goede en nog bruikbare zaken onnodig bij het afval. Door de deelcontainers kunnen nu anderen met deze spullen blij gemaakt worden. Het bespaart afval, maar door hergebruik hoeft er ook minder geproduceerd te worden.

De eerste
Door heel Twente en Salland verspreid staan 40 deelcontainers, die door de bestickering, deurtjes en planken erin heel herkenbaar zijn. In Hengelo werd de eerste 240 liter container uitgereikt aan Eef Veenman. Zijn reactie: "Het lijkt me grappig als er iets geks in de deelcontainer wordt geplaatst. Daar zit dan vast een verhaal achter. Daar ben ik dan wel benieuwd naar." De containers worden geplaatst bij de inwoners die deze container vrijwillig onder hun hoede nemen en zijn te vinden in Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal, Westerhaar, Haarle, Denekamp, Rijssen, Wierden, Langeveen en Rossum. De exacte locatie vindt u op www.twentemilieu.nl/vollebaksamendelen.