Afbeelding
Foto:

Boomfeestdag in Wierden verplaatst

WIERDEN - Op woensdag 13 maart zou de Boomfeestdag worden gehouden, maar deze is vanwege het slechte weer verplaatst naar 3 april.

Het terrein naast de begraafplaats aan de Vriezenveenseweg wordt door 24 leerlingen van de Kluinveenschool opnieuw beplant. Samen met wethouder Johan Coes maken ze Wierden weer een stukje groener. Op het terrein worden zeven bomen, waarvan één een tamme kastanje als herinneringsboom, en 270 struiken geplant.

Programma
Het programma start om 10.30 uur. De leerlingen van groep 7 en 8 ontmoeten dan de wethouder op het terrein naast de begraafplaats. Na een korte toespraak van de wethouder gaan de handen uit de mouwen. Eerst wordt de eerste boom gezamenlijk door de kinderen en wethouder geplant en daarna mogen de kinderen verder met de overige bomen en struiken. Na wat lekkers gegeten en gedronken te hebben, gaan rond 11.45 uur gaan de kinderen weer terug naar school.

Belangstellenden die graag de kinderen en de wethouder aan het werk willen zien en aanmoedigen, zijn natuurlijk van harte welkom!