Afbeelding

Heracles Almelo wint thuis van Vitesse

ALMELO - Afgelopen zaterdag werd om 20.45 uur afgetrapt in het Polman Stadion, waar nummer vijf, Vitesse, op bezoek kwam bij Heracles Almelo. Een onderling duel tussen de nummer vijf van de ranglijst en de nummer zeven, terwijl de strijd voor een plek bij de play-offs volop aan de gang is.

Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden en niets bleek minder waar. Na tien minuten spelen, hadden beide teams het doel al weten te vinden. In de 26e minuut scoorde Adrián Dalmau zijn tweede van de avond voor Heracles Almelo, waarna Matúš Bero kort voor de rust vanaf de strafschopstip de 2-2 maakte. Vitesse-verdediger Max Clark kreeg een rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers en mocht vroegtijdig gaan douchen. Ondanks een aantal goede kansen voor de Arnhemmers, was het Heracles Almelo dat de drie punten in eigen huis hield. Centrumverdediger Dario van den Buijs scoorde het derde doelpunt van Heracles Almelo, zijn eerste doelpunt in het shirt van de Almelose eredivisionist. Na de interlandperiode komt Heracles Almelo op zaterdag 30 maart weer in actie. De ploeg van Frank Wormuth reist dan af naar Doetinchem waar ze de Graafschap treffen. Na een uitverkocht uitvak in Emmen wordt Heracles Almelo nu ook weer gesteund door een volledig gevuld uitvak. 550 Heraclieden reizen het team achterna naar De Vijverberg.