HyperFocal: 0
HyperFocal: 0 Foto:

Toyota introduceert de
vernieuwde Corolla

ALMELO - Wereldwijd zijn er al meer dan 45 miljoen Toyota Corolla's verkocht. De Corolla is dus zeker een geliefd model en met de vernieuwde versie wil Toyota het model nog succesvoller maken.


De nieuwe Corolla komt als hatchback, Touring Sports en sedan op de Nederlandse markt en is uniek in de range van Toyota-modellen, want alleen bij de Corolla is er keuze uit twee hybride motoren. Hiermee geeft de fabrikant duidelijk aan dat hybride techniek de toekomst is.

Onder de motorkap
De hatchback en de Touring Sports zijn beschikbaar met een 1.8 Hybrid voor een ontspannen rijgedrag, een 2.0 Hybrid voor een sportief weggedrag en tot slot een 1.2T met een handmatige of automatische transmissie. De sedan is alleen verkrijgbaar als 1.8 Hybrid. Voordeel van de hybrides is dat ze niet opgeladen hoeven te worden bij een laadpaal, maar zichzelf opladen. Ook schakelt de Corolla bij lagere snelheid automatisch over van de verbrandingsmotor naar de elektromotor.

Veiligheid
De Toyota Corolla is vanzelfsprekend uitgerust met de nodige veiligheidssystemen, zoals het Full-Range Adaptive Cruise Control, dat rekening houdt met ingestelde snelheid en de afstand tot de voorganger, en het Pre-Collision System, dat voetgangers en fietsers detecteert ook bij weinig licht. Daarnaast kunt u de auto naar uw eigen wensen aanpassen door het kiezen van de kleur, accentkleuren, chroompakket, velgen en andere accessoires.

Showroom
Vanaf 22 maart is de nieuwe Corolla te zien in de showrooms in Nederland. Wilt u meer weten over de Toyota Corolla? Kom dan langs bij uw Toyota-dealer. U vindt de dichtstbijzijnde dealer via www.toyota.nl.