Afbeelding
Foto:

De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

ALMELO - Er zijn maar weinig dingen minder leuk dan de belastingaangifte. Alle campagnes en leuke slogans ten spijt, bijzonder makkelijk is het ook niet voor veel mensen. Gelukkig kan de Bibliotheek Almelo u helpen bij deze uitdaging.

De Bibliotheek Almelo organiseert een spreekuur waar deskundige belastinginvullers u kunnen helpen met de belastingaangifte. De belastinghulp is wel specifiek bedoeld voor mensen met een laag inkomen; tot 36.000 euro bruto per jaar en een gering eigen vermogen. Ook behandelen zij alleen de eenvoudige belastingaangiftes van particulieren. De belastinghulp is gratis, ook als u geen lid bent van de bibliotheek.

Hoe werkt het
In de maanden maart en april zijn de invulspreekuren. Neem contact op met de Bibliotheek om een afspraak te maken. U krijgt daarna een bevestigingsbrief met informatie. Voor een afspraak kunt u op dinsdag tot en met vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met Filomena Mijnders van de Bibliotheek Almelo, via 0546-82 20 05.

Samenwerking
De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Digisterker
Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek. De bibliotheek biedt tegenwoordig ook steeds meer cursussen om mensen te helpen bij digitale vaardigheden. Ook dit is ingegeven door de groeiende digitalisering bij overheden. U moet zelf al steeds meer dingen via internet regelen met DigID, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslagen.