Afbeelding
Foto:

Dagvoorziening De Piet

YPELO - Op de grens van Wierden en Enter, in de buurtschap Ypelo, is de dagvoorziening Carintreggeland gevestigd bij Zorgboerderij De Piet. Met name voor senioren die het buitenleven gewend zijn is een dagvoorziening in een landelijke omgeving een uitkomst. Binnen de boerderij biedt Carintreggeland met een eigen team ondersteuning.

De deelnemers komen veelal uit Wierden, Enter, Almelo en Rijssen. "Voor deze senioren biedt onze zorgboerderij dagbesteding aan voor één of meerdere dagen per week. Op de boerderij wordt gewerkt in een sfeer van ruimte, structuur en ontspanning. Er is een grote variatie in activiteiten zoals werken in de tuin, schilderen, houtbewerken of erop uitgaan met de elektrische duofiets. Er wordt gekeken naar uw voorkeuren en mogelijkheden. Door het aanbieden van deze zinvolle dagbesteding wordt de mantelzorger in de thuissituatie ontlast. Bovendien kan hierdoor opname in een verpleeghuis uitgesteld worden", aldus het team van Carintreggeland, locatie De Piet.


Sociale contacten
"We beginnen de dag altijd met een kop koffie of thee, gesprekken komen dan vanzelf op gang . De deelnemers krijgen bij ons de mogelijkheid om zich te uiten. Soms willen ze hun verhaal even kwijt en soms niet. Sociale contacten zijn heel goed voor iedereen", meent medewerker Marianne Kreuwel. Elke dag door de week komen er deelnemers. De één wat meer dagen dan de ander, dat ligt aan hun persoonlijke situatie en indicatie. Rondom 9.30 uur komen de eersten 'binnendruppelen' en rondom 15.30 uur staat het vervoer weer klaar om hen op te halen en thuis te brengen. Een enkeling is in staat om met eigen vervoer te komen.


Vrijwilligers
Om dit alles in goede banen te leiden en het de deelnemers zoveel mogelijk naar de zin te maken zijn er diverse vrijwilligers in de weer. Zij bieden ondersteuning bij de spelletjes, in de werkplaats, met het eten tussen de middag, de wandelingen, in de moestuin en noem maar op. Daar is men bij Carintreggeland erg blij mee. Kreuwel: "Zonder hen zouden we het niet redden. Daarom houden we eens per jaar een gezellig etentje met medewerkers en vrijwilligers. Dan spreken we elkaar onderling ook eens. Iedereen komt toch net weer op een andere dag zodat je elkaar niet altijd allemaal ziet. Wij kunnen nog enthousiaste vrijwilligers gebruiken". Belangstelling? Neem contact op met: Geke Tempert, vrijwilligerscoördinator Carintreggeland Wierden, tel.06-34360507 of e-mail: g.tempert@carintreggeland.nl