Afbeelding
Foto:

Werkzaamheden A35 tussen Almelo en Enschede

ALMELO - Het verkeer tussen Almelo en Enschede moet van 8 tot en met 26 maart rekening houden met wegwerkzaamheden aan de A35. De werkzaamheden worden 's nachts en tijdens de weekenden uitgevoerd.

Het grootschalig onderhoud aan dit gedeelte van de A35 zal naar verwachting ruim 3 weken in beslag nemen. Hiervoor wordt een gedeelte van de A35 afgesloten en omgeleid via andere routes. Reizigers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder, zo meldt Rijkswaterstaat.


Fluisterasfalt
Er zullen verschillende werkzaamheden plaatsvinden aan de snelweg. Zo wordt de vangrail op sommige stukken hersteld en wordt het asfalt vervangen. Het huidige asfalt maakt plaats voor voor nieuw, geluiddempend asfalt. Het zogenaamde fluisterasfalt bestaat uit twee lagen en zal de geluidshinder voor omwonenden in grote mate terugdringen.


Drie fases
De geplande werkzaamheden zullen in drie fases worden uitgevoerd. Er zijn omleidingsroutes aangegeven, maar Rijkswaterstaat geeft aan dat er een flinke vertraging kan ontstaan vanwege de doorstroming bij de omleidingsroutes. Het advies is dan ook om rekening te houden met een langere reistijd, tot wel 50 minuten extra. Van 8 tot 11 maart is het gedeelte van Almelo-Zuid tot knooppunt Azelo richting Enschede afgesloten. Datzelfde geldt voor 11 maart vanaf 20.00 uur tot 05.30 op 12 maart. Vervolgens is van 15 maart 20.00 uur tot 18 maart 05.30 uur en 18 maart van 20.00 uur tot 05.30 uur op 19 maart het stuk tussen knooppunt Buren en Hengelo-Zuid volledig afgesloten. Daarnaast zijn de verbindingen naar Enschede, Oldenzaal en de A35 richting Enschede op bovengenoemde tijdstippen afgesloten. Tot slot is het stuk tussen Almelo-Zuid en knooppunt Azelo richting Enschede nogmaals afgesloten vanaf 22 maart 20.00 uur tot 05.30 uur op 25 maart en van 25 maart 20.00 uur tot 05.30 uur op 26 maart.


Precies weten waar er gewerkt wordt? Controleer voor je reis voor de zekerheid de route via www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl