Afbeelding
Foto: TW59

Bornerbroek geniet van daverende optocht

BORNERBROEK - Het carnaval was afgelopen weekend weer een doorslaand succes. Ondanks de wat onstuimige weersvoorspellingen genoten deelnemers én publiek weer volop van de vele mooie optochten in de regio. Zo ook in Bornerbroek.

In Bornerbroek werd de optocht op zaterdag gehouden; het was toen echt genieten dankzij het toen nog zonnige weer. Veel deelnemers vonden inspiratie in het Prinsenpaar, wat al met al weer voor het nodige vermaak zorgde.


Uitslagen
Naar goed gebruik had de jury weer veel moeite om winnaars te kiezen. Bij de praalwagens ging de eerste prijs naar 'Brandweer' van Tusveld, gevolgd door 'Er zit weer muziek in' – 't Linschot en 'Boer zoekt vrouw' - Kanaaltrekkers op de derde plaats. Bij de loopgroepen volwassenen ging de eerste prijs naar 'Bokito' van de Bornsestraat. Zij werden gevolgd door 'De Boerenbond' - Korenkamp en het thema 'Muizen' - Workerlanden.


Duo's
Bij de duo's volwassenen wonnen Gerrit Slamp en Harry Perik de eerste prijs met 'opwarming aarde'. Wendy en Chiel van der Aa liepen mee met 'opdracht bruiloft' en de derde prijs ging naar Agnes Kemna en Eddy Holtkamp met 'wie slaag nergens op'.


Overige prijzen
Bij de jeugd tot en met 12 jaar ging de eerste prijs naar Joost Wilmink en vrienden met hun 'Boerenboys' en een tweede prijs voor Marit van Doorn en vrienden met 'feestende vrienden'. De buurtprijs ging dit jaar naar het 'Sterrenteam' van Theresiahof (TMZ). Al met al mag iedereen terugkijken op een mooie optocht waar de hele gemeenschap van genoten heeft.

Afbeelding