Afbeelding
Foto:

Almelo kijkt vooruit naar mooie Koningsdag

ALMELO - We hebben nog eventjes te gaan tot Koningsdag - zaterdag 27 april - weer op de kalender staat. Toch werken diverse organisaties achter de schermen al volop aan het uitgebreide en gezellige programma voor deze dag.

Zo organiseert stichting Almelo Events een uitgebreid feestprogramma, waarbij de Oranjemarkt een vaste traditie is. Deze begint dan om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De inschrijving voor deze Oranjemarkt opent komende maandag 11 maart. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website, www.almeloevents.nl

Mooie plek
Natuurlijk willen ondernemers weer een mooie plek bemachtigen, al dan niet voor de eigen deur. Op de website zijn plattegronden te vinden waar de diverse plekken aangegeven zijn. Zo zijn gele plekken grondplekken, roze plekken zijn kramen, oranje plekken kramen met stroomvoorziening. Het is dus belangrijk om te weten wat ze betekenen, zodat u precies weet waarvoor u reserveert. In alle gevallen is een standaardplek 4 meter breed. U kunt alleen een kraam met stroomvoorziening huren als u deze ook echt gebruikt; het is niet de bedoeling dat iederéén deze reserveert. De groene plekken zijn organisatieplaatsen die nu nog niet beschikbaar zijn voor inschrijving. Er zijn in totaal zo'n 500 plaatsen beschikbaar.

Aanpassing
In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er geen plekken beschikbaar op het Marktplein, een deel van het Centrumplein en op de Wierdensestraat. Dit komt namelijk doordat de zaterdagse markt deze plekken gebruikt. Extra kramen inpassen voor de Oranjemarkt zou niet echt praktisch zijn, afgezien van de bezwaren van de vaste ondernemers die op de weekmarkt staan.

Reserveren
Iedereen kan zijn eigen plek uitzoeken voor zover die al niet door een ander wordt bezet. Na ontvangst van de betaling via iDEAL is de inschrijving geldig en wordt deze plek geblokkeerd. De winkeliers in het centrum hebben inmiddels hun plekken voor de eigen winkel al aangevraagd en toegewezen gekregen. De organisatie laat verder nog weten dat er dit jaar streng gecontroleerd zal worden op naleving van de voorschriften van de Keuringsdienst van Waren met betrekking tot de verkoop van etenswaar. Verder is het nieuw dit jaar dat eventuele overgebleven goederen ingenomen kunnen worden ten behoeve van diverse goede doelenorganisaties.