Afbeelding
Foto:

Creativiteit en gezelligheid bij Hobbyclub West-Esch

WIERDEN - Gezellig zitten een aantal dames te knutselen rondom de grote tafel bij Hobbyclub West-Esch in het MFC-gebouw aan de Dr. G.H. Beensweg 21 in Wierden. Elke maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur zijn ze hier bij elkaar. Alleen in de zomer is de locatie twee maanden gesloten. "Er zijn dames die vanaf het voorjaar wat minder vaak komen omdat ze of graag in de tuin werken, fietsen of er een andere buitenbezigheid op na houden maar de meesten blijven wel komen. Ze vinden het veel te gezellig", lacht coördinator Agnes Jansen. Ze worden begeleid door een drie- of viertal coördinatoren.

Hobbyclub West-Esch is in 2017 opgericht door Agnes Jansen, Elly Kok en Marianne Legtenberg. "Wij waren destijds aan het brainstormen om iets dergelijks te starten. Er zijn zoveel mensen die in een sociaal isolement leven. Die wilden we graag met elkaar in contact brengen. Maar ook al zijn mensen niet eenzaam maar houden ze wel van gezelligheid en knutselbezigheden, iedereen is van harte welkom, ook heren", vertelt Jansen. Eind 2016 vestigde stichting De Welle zich in dit gebouw en de drie initiatiefnemers gingen met het bestuur in overleg. Men vond de opzet van een hobbyclub een goed idee en er was ruimte in dit gebouw. "Wij vormen een onderdeel van 'Wijksaam, samen in de buurt'. Naast het knutselen ook het luisteren naar lekaar."


Diverse workshops
De momenteel alleen dames tellende club, houdt zich iedere week bezig met zelf meegebrachte brei-, haak- of borduurwerkjes maar ook met knipsels voor het maken van kaarten. Circa één keer per maand is er een speciale workshop. Rondom Kerst is er het thema Kerst en worden er de leukste kerstartikelen gemaakt. Rondom Pasen is er een paasworkshop met bijvoorbeeld een leuke paastak. Een voorjaarsworkshop met bloemen, herfststukken in de herfst en noem maar op. Jansen: "De dames wisselen onderling ook ideeën uit en brengen eigen materialen mee. Basismaterialen zijn aanwezig."


Vervoer en kosten
De deelnemers, de meesten woonachtig in de gemeente Wierden, worden gebracht en gehaald door familieleden of kennissen of door taxivervoer. Wie geen vervoer heeft, kan tegen een geringe vergoeding gebracht en gehaald worden. De kosten per middag zijn 3,50 euro per persoon, inclusief koffie/thee.


Contact
Voor aanmelding of informatie voor zowel nieuwe deelnemers als vrijwilligers: Agnes Jansen, tel. 06-51267048 of Elly Kok: e-mail: riepel@hotmail.com. Zie ook de Facebookpagina: Hobbyclub West-Esch Wierden.