Afbeelding
Foto:

Jazz at the Bieb

ALMELO - Geniet op zondag 3 maart om 15.00 uur van het tweede jubileumconcert van 20 jaar Jazz At The Bieb- Almelo is gewijd aan de jazz-city New York. Toegang is €7,-, voor leden €6,- en voor de jeugd tot 18 gratis.

Hier woonde pianist- componist Duke Ellington. Hij trad er op in clubs ( onder andere de Cotton Club in Harlem ), in de beroemde concertzaal van Carnegie Hall (1943) en de kathedraal St. John The Divine. Hij speelde dansmuziek, suites over diverse thema's en spirituals in kerkdiensten.

New York
Johan Bijkerk was vanaf 1981 t/m 1986 meerdere malen in New York, onder andere bij pianist Hod O' Brien, met wie hij naar de studio ging van Rudy Van Gelder en The Village Vanguard, waarvan hij de eigenaresse kende: Lorraine Gordon.

10 stukken
Op het programma staan 10 stukken van Ellington en 5 van Johan Bijkerk. Het kwintet van Johan Bijkerk wordt voor deze gelegenheid uitgebreid met: trompettist / vocalist Herman Nijkamp en trombonist Paul Woesthuis. Het Almelose talent Sem Tanate is in 5 vocale stukken te horen.