Activiteiten vrijheids-jubileum gezocht

ALMELO - De werkgroep '4 mei herdenking Almelo" en de werkgroep 'Welcome Again Veterans Almelo' hebben in overleg met de gemeente Almelo de regie gekregen van de activiteiten die rondom 75 jaar Vrijheid in Overijssel zullen plaatsvinden.

In Almelo worden naar verwachting diverse activiteiten gehouden omtrent het bevrijdings-jubileum in 2020. Almelo is op 5 april 1945 bevrijd en de werkgroepen willen derhalve die datum hanteren als startmoment voor alle activiteiten rondom 75 jaar vrijheid. De activiteiten zouden dan in de periode van 5 april tot en met 11 mei kunnen plaatsvinden. Komend jaar komen ook weer diverse Canadezen naar Almelo om deze activiteiten bij te wonen.


Mooie kansen
De werkgroepen willen graag met alle initiatiefnemers van activiteiten/evenementen in dit herdenkingsjaar in gesprek om de beoogde plannen door te spreken. In de voorbereiding hebben ze inmiddels ook gesproken met de kwartiermaker in Overijssel. Wanneer ze tot een goed onderbouwd plan komen, kunnen ze ook aanspraak maken op de subsidie die de Provincie Overijssel voor herdenkingsjaar beschikbaar stelt. Er zijn al gesprekken gevoerd met onder meer de bibliotheek, Avedan en het Historisch Informatiepunt Almelo.


Activiteiten gezocht
De werkgroepen roepen alle initiatiefnemers/organisatoren, die rondom 75 jaar Vrijheid in 2020 activiteiten iets willen doen in Almelo, op om zich te melden bij deze regiegroep. Dat kan via een mailtje naar e-mailadres: jtornij@gmail.com. Ze willen begin maart alle partijen, die voornemens zijn iets te gaan doen, uitnodigen voor een tweede bijeenkomst, waarin ze proberen tot een "Almelo plan" te komen.