Afbeelding
Foto:

Elke Stap Telt van start!

AADORP/BORNERBROEK - De kleine kernen van Almelo zijn met het gloednieuwe wandelprogramma Elke Stap Telt een bijzonder sportaanbod rijker. Elke Stap Telt is een wandelprogramma van 12 weken waarbij gezelligheid en het opbouwen van de conditie centraal staan.

Deelnemers kunnen kiezen voor Aadorp of Bornerbroek als start- en finishlocatie van de wandelingen. ASV'57, ATV De Molenhoek, SV Ledo, de Avond4daagse Aadorp, Recreatieve Routes Bornerbroek, Fysio Almelo en Sportbedrijf Almelo hebben de handen ineen geslagen en willen met Elke Stap Telt de mensen uit de dorpen laten bewegen.

Startniveau
Elke Stap Telt kent verschillende startniveaus, van beginner tot meer geoefende wandelaar. Elke deelnemer krijgt een wandelschema op maat en kan met een stappenteller de vorderingen precies bijhouden. Dankzij de verschillende startniveaus, verschillende wandelgroepen met verschillende afstanden en snelheden is Elke Stap Telt geschikt voor iedereen. Voorafgaand en na afloop van alle gezamenlijke wandelingen is er uiteraard de tijd voor een heerlijk kopje koffie of thee. Bovendien komt er met regelmaat een inspirerende spreker langs om de deelnemers te enthousiasmeren voor wandelgerelateerde onderwerpen. De plaatselijke sportverenigingen ASV'57, ATV De Molenhoek en SV Ledo vormen de huiskamers voor de wandelingen. Deze verenigingen willen zich graag op maatschappelijk vlak inzetten en zien met Elke Stap Telt een mooie manier om mensen uit Aadorp en Bornerbroek te laten bewegen.

Programma
Elke Stap Telt biedt een wandeltest om het instapniveau te bepalen, individueel wandelen met stappenteller en opbouwplan, 12 weken lang minimaal 1 keer per week gezamenlijk wandelen onder leiding van een professional, gezamenlijke wandelingen beginnen en eindigen met een gezellig kopje koffie, 6 inspiratiesessies over gezondheid, vitaliteit, duurzaamheid en wandelen, gratis maandelijkse inloopmiddag bij Fysio Almelo voor eventuele wandelklachten en gratis deelname aan de Aadorpse Avond4daagse of de Bornerbroekse wandel2daagse!

Informatie
Kijk op www.sportbedrijfalmelo.nl/elkestaptelt voor meer informatie! In Aadorp vinden de gezamenlijke wandelingen plaats op maandag tussen 12.15 en 13.45 uur en woensdag van 9.30 tot 11.30 uur. De eerste wandeling is op 25 februari.In Bornerbroek zijn de gezamenlijke wandelingen op maandag van 19.00 tot 20.00 uur en woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur en de eerste wandeling is op 6 maart.