Afbeelding

Heracles Almelo wint in eigen huis van Ajax

ALMELO - Heracles Almelo zorgde afgelopen zaterdag voor de verrassing van de speelronde. In eigen huis won de ploeg van trainer Frank Wormuth met 1-0 van Ajax.

Na zes minuten ontstond de eerste kans voor de Heraclieden. Joey Konings werd neergehaald door Daley Blind en scheidsrechter Dennis Higler besloot de bal op de stip te leggen. Brandley Kuwas vergat dit buitenkansje echter te verzilveren en de bal belandde via Ajax-doelman André Onana op de paal. In de zeventiende minuut kwam de Almelose ploeg alsnog op voorsprong nadat diezelfde Onana de bal zomaar bij Mohammed Osman in de voeten schoof. Voor de Syrische middenvelder was het slechts een koud kunstje om de bal hierna tegen de touwen te werken. Een goed keepende Janis Blaswich weerhield de Amsterdammers van scoren en Heracles Almelo wist de drie punten in eigen huis te houden.

Beloning
Mohammed Osman sprak na afloop van deze wedstrijd over de beloning die de ploeg eindelijk kreeg na weken hard werken. "Deze overwinning was erg belangrijk voor de ploeg. Toen we scoorden viel er een last van onze schouders en konden we voetballen zoals we dat altijd willen doen" aldus Osman.

Fortuna Sittard
Komende zaterdag komt Fortuna Sittard op bezoek in het Polman Stadion. Heracles Almelo hoopt de goede wedstrijd tegen Ajax een vervolg te geven. De wedstrijd start om 19.45 uur. Kaarten zijn te koop via heracles.nl en in de FanServiceShop in het Polman Stadion.