Afbeelding
Foto:

Speeddate voor senioren

ALMELO – "Tijdens een speeddate krijg je de kans om in een gesprek van circa 7 minuten met meerdere singles te kijken of er een wederzijdse klik is," legt Schepers uit.

"Er is veel eenzaamheid onder senioren en speeddaten is best onbekend in het oosten. Speeddaten is laagdrempelig en eenvoudig. Men hoeft alleen maar ja op te schrijven na het korte gesprekje. Na afloop wordt bekeken of er bij beide alleenstaanden een ja is en worden later de telefoonnummers uitgewisseld. Vervolgens neemt men contact met elkaar op om uitgebreider op date te gaan." Volgens Getty Schepers is er veel behoefte aan een leuke partner om weer gezellige dingen mee te doen, een fijn gesprek, samen koffie drinken, fietsen of een wandeling maken.


Weekend
Juist in het weekend komt DatingOost met een speeddate voor senioren. "Dat is een bewuste keuze. De zondag blijkt vooral bij ouderen een eenzame dag," weet matchmaker Getty Schepers van relatiebureau DatingOost. "Doordeweeks hebben senioren wel aanloop, hun vrijwilligerswerk of clubjes, maar in het weekend is het veelal erg rustig." Zondagmiddag 17 februari is er een speeddate voor alleenstaanden (63-78 jaar) in Grand-Café Enjoy naast voormalig dansschool Elkerbout aan het kanaal. Waar voorheen gedanst werd sporten nu de leden van JMR sportcentre.


Gezellig
Bij de deelnameprijs is koffie inbegrepen en in de pauze een hapje en drankje. "Het gaat om die klik, maar óók om die vonk. Of je nu 40 bent of 75, niemand wil alleen zijn", stelt de matchmaker. Voor aanmelden en meer informatie kan contact opgenomen worden met DatingOost via www.DatingOost.nl of 0546-492899. Speeddate zondagmiddag 17 februari 2019 in Grand-Café Enjoy, Sluiskade ZZ 181, Almelo.