Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Studenten willen toeristen naar Twente lokken

TWENTE - Het komende halfjaar krijgt Twente Marketing hulp en advies van studenten van ROC van Twente, Saxion Hogeschool, maar ook van studenten van het Duitse Berufskollege Niederberg Velbert en het Oostenrijkse HLWFW Kufstein. In groepsverband onderzoeken zij verschillende opties om Twente aantrekkelijker te maken voor toeristen.

In het Erasmusproject werken studenten van de mbo-opleiding travel & hospitality en de hbo-opleiding Tourism Management samen met leeftijdsgenoten uit het Duitse Velbert en het Oostenrijkse Kufstein. "Het is een driejarig project waarbij verschillende studenten in semesters direct opdrachten krijgen van organisaties uit de branche. Dat is voor de studenten een goede kennismaking met het toekomstige werkveld. Daarnaast zijn er de waardevolle contacten met buitenlandse leeftijdsgenoten", legt ROC-docent Gerben Kappert uit.


Toeristen verleiden
De internationale samenwerking met marktpartijen en tussen verschillende opleidingsinstituten maakt het project waardevol. Kappert: "Dit is het echte werk. Het werk waar studenten straks ook mee te maken krijgen. Een opdrachtgever als Twente Marketing opdrachtgever is dan ook geweldig!" De studenten gaan het komende halfjaar onder andere onderzoeken hoe de Duitse toerist te verleiden is tot een bezoekje aan Twente. De Duitse gast kijkt immers met andere ogen naar onze regio. "Hiervan gaan Twente Marketing en de ondernemers in de regio zeker profiteren."


Werkweek
De studenten en docenten uit Duitsland en Oostenrijk verblijven van maandag 28 januari tot zaterdag 2 februari in Delden. In deze week leren ze Twente kennen en staan er verschillende activiteiten op het programma. Aan het eind van de week presenteren de studenten een plan van aanpak voor hun verdere onderzoek. In september was de eerste groep voor het project in het Oostenrijkse Pillerseetal. Volgend jaar brengen de Twentse studenten een bezoek aan Duitsland.