Afbeelding
Foto: Shutterstock

Verenigingen maken kans op bijdrage van Rabobank

ALMELO / WIERDEN - Verenigingen en stichtingen in Tubbergen, Almelo, Holten, en Wierden maken ook dit jaar weer kans op een leuke bijdrage in het kader van de Rabo Clubkas campagne. De Rabobank Noord en West-Twente geeft ook dit jaar weer een mooi geldbedrag weg aan sportclubs, culturele, maatschappelijke of recreatieve activiteiten binnen hun werkgebied. Kortom, een breed scala verenigingen komt in aanmerking.

Het weggeven van een stukje winst is natuurlijk een mooi onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die iedere ondernemer heeft, maar zeker ook wanneer het een bank betreft. Dit jaar is er een recordbedrag beschikbaar; in totaal kan dit jaar 200.000 euro geschonken worden.


Stemronde
Niet de bank zelf, maar de klanten bepalen welke vereniging of stichting een financiële bijdrage ontvangt. De opzet van de actie verloopt als volgt. Vanaf nu tot en met 10 maart kunnen verenigingen zich inschrijven om deel te nemen. Zij moeten dan wel aan enkele voorwaarden voldoen; zo moeten zij zelf ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke rekening rekening hebben bij de Rabobank Noord en West Twente. Na aanmelding kunnen de clubs en de bank van 10 maart tot en met 7 april campagne voeren. Klanten van de bank kunnen dan van 19 maart tot en met 7 april stemmen voor welke club een bijdrage moet krijgen. Iedere klant in het werkgebied mag dan drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde vereniging. De hoop is dat zo de bijdragen niet alléén naar de grootste verenigingen met de meeste leden gaan. De afgelopen jaren nam de bekendheid van de actie en het aantal klanten dat stemt toe, wat gunstig is voor de verenigingen.


Uitslag
Halverwege april zijn dan de resultaten per club bekend. Deelnemende clubs ontvangen ten minste 100 euro, maar er zit geen maximumbedrag aan deze actie. Kijk voor aanmelding en voorwaarden op: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/noord-en-west-twente/