Afbeelding
Foto:

Kappers gaan de strijd aan bij de Hair Award op ROC Twente

ALMELO - Komende maandag is het jaarlijkse kappersevent de Hair Award. In het Atrium van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat 65 in Almelo gaan zo'n 300 eerste-, tweede- en derdejaars kappersstudenten van onze opleidingen in Almelo en Enschede de strijd aan met elkaar.

Het thema van dit jaar is 'a touch of rebel'. Binnen dit thema verzorgen zij een totaalplaatje van kapsel, make up en kleding. Net als vorige jaren staat er ook weer een barbier wedstrijd (herenvak) op het programma. De tijden van de wedstrijden en de prijsuitreikingen staan in bijgaande uitnodiging. Bij de voorbereidingen van de Hair Award zijn verschillende werkgevers uit de regionale kappersbranche betrokken. De kappers trainen veel met de medewerker/stagiair om het perfecte kapsel in het thema 'a touch of rebel' te creƫren. In de jury zitten verschillende kappers uit de regio. Dit evenement biedt een ongedwongen sfeer waar onderwijs, studenten, ouders/verzorgers en werkveld bij elkaar komen.


Sterke groei
De afgelopen jaren is ook de concurrentie in de kapperswereld sterk gegroeid. Afgelopen jaar bereikten we een recordaantal kapperszaken; bijna 27.000. In 2007 waren dit er nog 'slechts' 17.000. De stijging komt ook vooral doordat meer kappers als zelfstandige werken en vaak met een kleine salon aan huis of bij de mensen thuis. Tegen deze achtergrond van groeiende concurrentie is een gedegen opleiding met een brede achtergrond zeer belangrijk. Voor de jonge kapper is met name het onderscheidend vermogen belangrijk om een goede klantenkring op te bouwen.