Afbeelding
Foto: Shutterstock

Alle kinderen in Almelo moeten mee kunnen doen

ALMELO - De economie draait op volle toeren. Veel mensen hebben werk en het gaat over het algemeen goed met de samenleving. Maar toch profiteert niet iedereen hier van. Er zijn ook in Almelo kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Ook zij moeten zoveel mogelijk mee kunnen doen aan alle leuke dingen die horen bij het opgroeien in ons land. Op 14 februari gaat daarom Stichting Leergeld Almelo van start.

Op donderdag 14 februari is de officiƫle start van Stichting Leergeld Almelo. Samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Verjaardag in de Maak is dit onderdeel van het overkoepelende Stichting Jeugdfonds Almelo. Zij hebben allemaal hun eigen insteek om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zoveel mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Ruim 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Dit heeft vaak een grote impact op jonge kinderen die zo het risico lopen op uitsluiting wanneer zij niet mee kunnen doen met activiteiten waar leeftijdsgenootjes wel aan mee kunnen doen.

Leergeld Almelo
Stichting Leergeld heeft een brede insteek. Naast steun op het gebied van sport, cultuur en welzijn is hun focus ook op de scholen. Zij helpen ouders bijvoorbeeld met bijdragen voor deelname aan een schoolreisje, kerstviering, maar ook aanschaf van schoolspullen. Ook voor onder meer contributie voor een sportvereniging, muziek- of dansles en meer kunnen aanvragers hier terecht. Kijk ook op: www.leergeld.nl

Partners
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur heeft een wat smallere insteek, zoals de naam al doet vermoeden. Hier kan men alleen via een intermediair - bijvoorbeeld een leerkracht - een aanvraag doen voor een financiƫle bijdrage. Zij dekken dan bijvoorbeeld contributie voor een sportclub of dansles. Verjaardag in de Maak is de laatste deelnemende partner. Via Almelo Doet Mee, de Voedselbank of gezinscoaches kunnen hier aanvragen ingediend worden. Zij helpen dan om gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar met het organiseren van een gezellig verjaardagsfeest voor ieder kind.