Afbeelding
Foto:

Info-avond Prikkelbare Darm Syndroom

HENGELO - Naar schatting heeft één op de tien Nederlanders last van maag- en darmklachten zonder dat de dokter daarvoor een oorzaak kan vinden. Heel wat mensen blijven met dit Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) gefrustreerd rondlopen, terwijl er wel manieren zijn om er minder last van te hebben. Op woensdag 20 februari 2019 is daarover een gratis informatieavond in het MCV Twente, locatie Hengelo.

Het programma en alle informatie vindt u op www.pdsb.nl/activiteiten/80/voorlichtingsbijeenkomst-in-hengelo. De zaal gaat om 18.45 uur open. De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Dit start met een korte uitleg over de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging door een vrijwilliger van PDSB. Vervolgens volgen presentaties van Dr. Marten Otten over PDS, over hypnotherapie bij PDS door Peter van Essen en een presentatie over zorg binnen MCV Twente door MDL-verzorgende Elsbeth Wooning. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.


Locatie
De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in MCV Twente, locatie Hengelo aan de Geerdinksweg 135, 7555 DL te Hengelo. De informatieavond voor PDS-patiënten en andere geïnteresseerden. Aanmelden is noodzakelijk en kan via https://www.pdsb.nl/activiteiten/80/voorlichtingsbijeenkomst-in-hengelo of telefonisch bij Ron Hersbach op nummer 088-7374655. Hij is het best bereikbaar dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur.


Prikkelbare Darm
Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een vervelende aandoening. De maag- en/of darmklachten kunnen het moeilijk maken om lekker te eten, te sporten, te reizen of sociale contacten te onderhouden. De behandeling van PDS is niet eenvoudig, want de oorzaken zijn niet volledig bekend. Kijk ook op: www.pdsb.nl. en de website van de kliniek https://www.mcdeveluwe.nl/mcv-twente