Wijkplatform Windmolenbroek is van start gegaan

ALMELO - Vanaf 1 januari is Wijkplatform Windmolenbroek met een nieuw jasje en nieuwe mensen van start gegaan. Het platform bestaat uit een groep bewoners die zich als vrijwilliger inzetten in één van de meest gevraagde buurten in Almelo.

Wijkplatform Windmolenbroek staat voor ongeëvenaarde toewijding om de wijk leefbaar, rustig en aangenamer te maken. Het is deze standaard van uitmuntendheid die de aanzet heeft gegeven om uit te groeien tot het huidige platform en waar sinds april vorig jaar achter de schermen aan werd gewerkt.

Doelen
De tevredenheid van bewoners van Windmolenbroek staat hoog in het vaandel bij het wijkplatform. Door het plannen van evenementen en het aanbieden van voorzieningen probeert het platform dit te bereiken. Niet alleen, maar samen met bewoners van de wijk. Ideeën zijn van harte welkom en iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om ideeën die van Windmolenbroek een nog fijnere wijk maken in te dienen

Plannen
Een wijkplatform is de ontbrekende schakel tussen de wijk en de gemeente. Het platform kan ervoor zorgen dat de communicatie tussen de wijk en de gemeente efficiënt verloopt. Via de wijkplatformvergaderingen en individuele contacten worden wijkactiviteiten, die de leefbaarheid in de wijk stimuleren, georganiseerd en gefaciliteerd.

Bewoners
De betrokkenheid van bewoners van de wijk is van groot belang voor het slagen van het platform en verbetering van de leefbaarheid van de wijk. Wijkbewoners worden dan ook aangemoedigd om zich aan te melden bij het wijkplatform via Facebook of door een e-mail te sturen naar wpfwindmolenbroek@gmail.com en vragen, ideeën en opmerkingen door te geven. Het geheel is meer dan de som der delen!

Terugblik 2018
De eerste stappen voor een goed werkend wijkplatform werden genomen in 2018. Als eerste was er op 10 april 2018 een kennismakingsbijeenkomst in de Möll'nwiek. De opkomst was goed. Dit is al een signaal op zich richting gemeente Almelo, dat ook in Windmolenbroek een klankbordgroep gewenst is. Met de input van deze bijeenkomst werd aan de slag gegaan en met meerdere bijeenkomsten werd een plan van aanpak opgesteld. Ook werd het Wijkplatform Windmolenbroek geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en zijn een aantal fondsen benaderd. In september 2018 werd de eerste activiteit, burendag in samenwerking met Noaberhoes en Avedan, gehouden. Springkussens, spellen, kraampjes en hapjes zorgden voor het nodige vertier. Helaas werkte het weer niet mee. Verder is in 2018 de website en een uitgebreide Facebookpagina gelanceerd. Alles met het doel om ervoor te zorgen dat bewoners makkelijk mee kunnen praten, hun opvattingen over kwesties kunnen delen en informatie kunnen inzien.

Voortgang
Het succes hangt mede of van voldoende samenwerking van bewoners, vrijwilligers, gemeente, bewonerscommissies/werkgroepen en lokale ondernemers. Door een goede samenwerking wordt Windmolenbroek echt een mooie wijk. Heeft u zin en tijd om u in te zetten voor de wijk stuur dan een email. wpfwindmolenbroek@gmail.com.