Afbeelding
Foto:

Game, Eet & Match wint Veerkracht Bokaal

ALMELO - Game, Eet & Match is het seniorenprogramma van stichting de Klup Twente voor ouderen uit Almelo, Tubbergen, Twenterand en Borne. Dit programma was één van de laatste vijf kanshebbers voor de landelijke FNO Veerkracht Bokaal die tijdens de landelijke conferentie Meer Veerkracht, Langer Thuis op 22 januari werd uitgereikt.

Game, Eet & Match is een combinatie van een aantal vaste onderdelen. Eerst wordt er een klein uurtje gamenastiek, een kruising van gamen en gymnatieken, gedaan. Dit wordt gevolgd door een driegangen verrassingslunch. Voordeel van dit programma is dat het zorgt voor meer beweging en minder eenzaamheid onder ouderen. Deelnemers hoeven zich verder geen zorgen te maken over vervoer tussen huis en het gamecentrum FUN-IE-FIT van de Klup, want dat wordt geregeld.

Bokaal
De FNO Veerkracht Bokaal is niet alleen een erkenning. Er is ook een geldbedrag van € 10.000,- aan gekoppeld. Een bijdrage die van harte welkom is bij de Klup Twente nu de eerste bijdrage van FNO op is. Bij de opening van de conferentie Meer Veerkracht, Langer Thuis pitchte de Klup Twente en de andere vier genomineerden hun initiatief. Dit werd gevolgd met onder meer een uitgebreide informatiemarkt waar meer dan 25 succesvolle projecten zich presenteerden en rondetafelgesprekken en inspiratiesessies waar nog meer ideeën op gedaan konden worden. Aan het eind van het programma stond de uitreiking van de bokaal op het programma. Overtuigende winnaar was Game, Eet & Match. De Klup Twente gaat het bedrag van € 10.000,- gebruiken om het programma voor senioren aan te bieden in plaatsen waar het nog niet beschikbaar is. Het geldbedrag wordt mogelijk ook besteed aan het weer mogelijk maken van eventueel aangepast vervoer voor ouderen vanuit Tubbergen, Twenterand, Wierden en Borne.