Afbeelding
Foto:

Perfecte planten voor in de badkamer

Een badkamer in neutrale tinten die oogt rustig, maar kan ook saai zijn. Planten in de badkamer kunnen dan zorgen voor een geweldige metamorfose. Ze geven sfeer, maar zorgen ook voor luchtzuivering en het constant houden van de luchtvochtigheid.

Planten moeten wel geschikt zijn voor een ruimte als de badkamer. Ze hebben licht nodig, maar niet alle planten vragen evenveel licht. Sommige zijn echte zonaanbidders en anderen gedijen beter in de schaduw. Een badkamer heeft vaak geen grote raampartijen en is dus wat donkerder. Planten die het goed doen in de schaduw, doen het daardoor ook vaak goed in de badkamer. Een hogere luchtvochtigheid is ook kenmerkend voor een badkamer. Veel planten kunnen er niet tegen om bijvoorbeeld vaak en lang natte voeten te hebben. Dit speelt mee in de keuze van de planten en de plaats waar u ze neerzet.

Voorbeelden
Lepelplant: Deze plant is oorspronkelijk afkomstig vanuit het regenwoud en vindt een vochtige kluit heerlijk en schaduw heerlijk. De plant is wel giftig voor katten.
Vrouwentong: Een makkelijke plant die niet veel water nodig heeft en de lucht zuivert. Deze plant brengt ook de luchtvochtigheid weer snel op peil.
Graslelie: De graslelie kan in zowel het zonlicht als in de schaduw geplaatst worden. Wat dat betreft een makkelijke plant, maar regelmatig water geven is een must.
Aloë vera: Een plant die ook vaak gebruikt wordt in verzorgingsproducten is de aloë vera. In de badkamer voelt deze plant zich zeker thuis. Veel of weinig licht maakt voor de aloë vera niet uit en als de kluit tussen het water geven door iets uitdroogt, heeft de plant daar geen moeit mee.