Afbeelding
Foto:

Nieuw sportaanbod voor kinderen: Trixxs!

AADORP - Tennisvereniging ATV De Molenhoek start in maart 2019 met een gloednieuw sportaanbod voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar, genaamd Trixxs.

Trixxs is hét overkoepelende beweegprogramma voor kinderen, ontwikkeld door sportkoepel NOC*NSF. Een Trixxs-les bevat altijd verschillende vormen van bewegen, zoals rollen, gooien, springen en stoeien. Erg leuk en afwisselend dus! Trixxs is een mooie manier om voor het eerst kennis te maken met sport, maar ook zeer geschikt naast een andere sport, zoals voetbal, te doen.

Waarom Trixxs?
Kinderen scoren tegenwoordig veel slechter op kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie dan in de jaren 80. De reden? Kinderen bewegen minder en minder veelzijdig. Trixxs biedt kinderen de kans om te spelen, te ontdekken en te sporten vanuit de beweegvormen van vrijwel alle sporten. En dat is hard nodig, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Kinderen die van jongs af aan divers spelen en bewegen, ontwikkelen zich razendsnel. Ze worden sneller, krachtiger, leniger en motorisch fitter dan kinderen die te weinig bewegen of kinderen die vanuit één specifieke sport bewegen. Dankzij Trixxs ontdekken ze wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ze bewegen met veel plezier en kunnen fysiek en mentaal tegen een stootje. Hier hebben kinderen hun hele leven profijt van.

Praktische informatie
Tennisvereniging ATV De Molenhoek biedt met ingang van 4 maart in de maanden maart, april en mei 10 Trixxs-lessen aan voor kinderen tussen 5 en 12 jaar op maandagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur op de tennisbanen van ATV De Molenhoek. Deelnemers krijgen een uniek Trixxs-shirt en de totale kosten per deelnemer zijn € 50,-. Aanmelden vóór 10 februari via www.atvdemolenhoek.nl.