Afbeelding
Foto: MarcelvanOostrom

Open huis Theater Hof 88
komend weekend

ALMELO - Komend weekend is weer het Nationaal Theaterweekend. Theaters en andere culturele instellingen in heel Nederland organiseren deze week speciale activiteiten om meer mensen binnen de deuren te krijgen. Zo ook theater Hof 88 in Almelo.

Het gaat over het algemeen best lekker met de Nederlandse theaters. In 2017 werd zo'n 1.9 miljoen keer een theatervoorstelling bezocht, wat iets minder is ten opzichte van de voorgaande tien jaar. Theaters kampen over het algemeen wel met uitdagingen door teruglopende subsidies en dergelijke, maar over het algemeen valt er niet veel te klagen op dit moment. Wel heeft theater op zich nog een beetje een imago-probleem: kaarten zijn zeker niet altijd goedkoop, waardoor het een wat elitair karakter heeft. Eigenlijk is dit ten onrechte; verreweg het meeste theater in Nederland is kleinschalig en voor schappelijke prijzen te bezoeken.

Open huis
Omdat onbekend onbemind maakt, hopen de theaters zoals Hof 88 ook juist eens mensen binnen de deur te krijgen die normaliter niet naar een theater zouden gaan. Het gehele weekend zijn er voorstellingen te bezoeken voor maar 10 euro per kaart. Er is keuze uit vijf voorstellingen, variƫrend van een hilarische slapstickvoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar, tot een theaterconcert met de diepe, warme stem van Jim van der Zee. Daarnaast is er op zaterdag 25 januari een Open Huis met verschillende culturele activiteiten en rondleidingen.

Open huis
Het theater opent zaterdag haar deuren tussen 12.00 en 17.00 uur en organiseert samen met de culturele buren aan Elisabethhof verschillende activiteiten, rondleidingen en workshops. Geniet van een kop koffie met een lekkernij tijdens een van de muzikale previews in de foyer of steek de handen uit de mouwen en maak een speciale 'theater-kijkdoos'. Het pand wordt feestelijk versierd en op gezette tijden starten rondleidingen door het theater en de backstageruimtes. Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. Het weekend is een unieke belevenis voor iedereen, en is een landelijk initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.