Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsconcert Oostvaarders

ALMELO - Op de laatste zaterdag in januari houdt shantykoor De Oostvaarders traditioneel een Nieuwjaarsconcert in wijkcentrum De Schelf.

Dit jaar is dat niet anders en het gebeuren vindt plaats op zaterdag 26 januari en begint om 19.00 uur. Zij treden op met 60 zangers en het zes mans combo. Voorgaande jaren werden groepen als De Schellevissen, The Baggar's Clan en de Flagiolettes ( een meidengroep uit Brabant) gevraagd deze avond mede kleur te geven. Dit jaar doen de Oostvaarders het op eigen krachten. Nummers die niet vaak meer werden gezongen werden afgestoft. Tussen de optredens door is er ook dit jaar weer een spetterende act waarvan zij de naam nog even geheim houden..


Bewuste keuze
De Oostvaarders hebben bewust gekozen voor het einde van januari omdat dit koor erg veel gevraagd wordt voor kerstoptredens en zij daarmee in de afgelopen kerstperiode erg druk zijn geweest. Hoogtepunt was het Kerstconcert in de St. Georgius Basiliek dat met 850 toeschouwers bomvol zat. Om representatief voor de dag te kunnen komen hebben de mannen van de nieuwe dirigent Hans Roordink de vier januari repetities nodig om de fijne kantjes aan dit optreden te slijpen.


Programma
Dirigent Hans Roordink en het combo, bestaande uit comboleider Anton Visscher, gitaar, de accordeonisten Harrij Jansen, Albert Doorten en Ben Schutte, basgitarist Rien Busscher en drummer Henny ten Berge, zullen de bezoekers een attractief programma voorschotelen waarin de hoofdmoot, de zeemansliederen, worden verpakt in een aantal Ierse ballads. En dit is iets waardoor het koor steeds meer naam maakt. Het wordt een reis door Europa die in Nederland begint en via Belgiƫ, Frankrijk, Spanje naar Marokko gaat. Dan gaat de reis weer noordelijker naar Engeland, Ierland en Schotland. Zo toonden de Oostvaarders aan het talrijke publiek waar het in haar, binnenkort, 15 jarig bestaan toe in staat is en welk een kwalitatieve veranderingen dit het koor heeft ondergaan. Eerst onder de bezielende leiding van Johan Vloedbeld uit Ootmarsum en Hans Visschedijk uit Hengelo en nu dus met Hans Roordink uit Enschede. Het concert is deze zaterdag 26 januari, aanvang 19.00, zaal open 18.30 uur. De toegangskaarten kosten 8 euro en zijn te koop aan de bar van wijkcentrum de Schelf.