Afbeelding
Foto: Ton Willemsen

De aangename voordelen van TONZON vloerisolatie

ENSCHEDE - In Nederland staan miljoenen cv-ketels die vroeg of laat vervangen moeten worden. Het is nog onzeker hoe je straks je huis kunt/moet verwarmen en hoe je warm tapwater krijgt. Duidelijk is wel dat in de toekomst de alternatieven steeds beter en goedkoper zullen worden. Het is daarom maar te hopen dat uw huidige ketel nog een flinke tijd meekan. Gelukkig hebt u dat deels in eigen hand. Wanneer u de ketel nu minder gebruikt, zal hij langer meegaan.

TONZON vloerisolatie is de meest aangewezen manier om de levensduur van je CV-ketel te verlengen. Het verkort het feitelijke stookseizoen en vermindert het aantal dagelijkse branduren. Dat komt omdat de unieke Thermoskussens als enige isolatiemateriaal het warmteverlies naar de kruipruimte vrijwel volledig blokkeren. Omdat daarbij de vloer ook warmer is, ontstaat de behoefte aan extra warmte pas bij een lagere buitentemperatuur. Het aantal dagen per stookseizoen dat de ketel aangaat, wordt dus minder. Daar komt bij dat op de dagen dat de ketel wel aangaat, hij minder lang hoeft te branden om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Uw ketel gaat langer mee en tegen de tijd dat hij wel vervangen moet worden, kunt u profiteren van de laatste ontwikkelingen en technieken.


Perfecte isolatie
Naast alleen vloeren kunnen ook zolders en buitenmuren perfect geïsoleerd worden met TONZON-isolatie. Een koude buitenmuur kan met een voorzetwand, voorzien van Thermosheets, van binnenuit worden geïsoleerd. Daarbij kun je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde maken. Zo kun je een oude steensmuur nog beter laten isoleren dan een spouwmuur in de nieuwbouw.


Extra rendement
Een ander veel voorkomend euvel is dat radiatoren hun warmte onbelemmerd uitstralen naar de buitenmuur. Om dit verlies te elimineren heeft TONZON een slimme en doelmatige oplossing bedacht: HR-radiatorfolie. Deze wordt direct op de achterkant van de radiator zélf aangebracht, de meest efficiënte plek. Voor extra rendement worden de CV-buizen omwikkeld met de door TONZON ontwikkelde Bandagefolie. Al met al betekent isoleren met TONZON minder stoken en dus een langere levensuur van uw cv-ketel. En dat is mooi verdiend! Kijk op: www.tonzon.nl