Afbeelding
Foto:

Fiat investeert in
duurzame motoren

NIJVERDAL - Ook Fiat heeft tegenwoordig een elektrische auto in het assortiment, die helaas op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Het merk is al wel heel actief om ook de verbrandingsmotoren steeds efficiënter en groener te maken.

Dat betekent echter niet dat Fiat geen ervaring heeft met elektrisch rijden. Zo wordt er wel de Fiat 500e geproduceerd voor de Amerikaans markt en wel heel specifiek voor de staat Californië. Daar is in wetgeving vastgelegd dat autofabrikanten de uitstoot van voertuigen met een verbrandingsmotor moeten compenseren met elektrische voertuigen. Er zijn overigens wel aanwijzingen dat er een elektrische Fiat gaat komen.


Huidig aanbod
Tot Fiat ook hier een volledig elektrisch model op de markt brengt kunt u al wel kiezen voor diverse traditionele motoropties die bijzonder zuinig zijn én oog hebben voor het milieu. Zo is er bijvoorbeeld de Fiat 500 met TwinAir benzinemotor. Deze motoren hebben een kleinere cilinderinhoud, waardoor de CO2-emissie is verlaagd, maar de prestaties van de motor zijn behouden gebleven. Nog steeds is de Fiat 500 een lekker pittige auto. Niet verrassend bleek deze de afgelopen jaren een waar verkoopsucces, mede dankzij zijn lage verbruik en prestaties.


Maak kennis
Autobedrijf Aaltink laat u graag kennismaken met Fiat's uitgebreide gamma. Ook voor goed advies over bijvoorbeeld lease of financiering bent u aan het juiste adres. U bent van harte welkom voor een vrijblijvende proefrit aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal. Kijk ook op: www.autoaaltink.nl