Afbeelding
Foto:

Techniek leer je bij REMO!

RIJSSEN - Marjolein Lensink heeft bewust voor de techniek gekozen. 'Ik vond het altijd al leuk om dingen uit elkaar te halen', Ze volgt de opleiding Elektrotechniek bij REMO West-Twente. Een praktijkgerichte opleiding waar je ook nog eens drie dagen aan het werk gaat. Marjolein doet dit bij Installatiebedrijf G. van Dam in Rijssen.

Het is voor een bedrijf van groot belang dat er goed opgeleide vakmensen aan het werk zijn. Vanuit die behoefte is REMO ontstaan. REMO leidt op in de beroepen installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica, of metaal. (BBL-niveau 2,3 of 4). REMO werkt samen met het ROC van Twente en het bedrijfsleven. De vraag naar techniek vanuit het bedrijfsleven is groot, kortom volop werkgelegenheid! Ook Marjolein heeft de keuze gemaakt om de techniek in te gaan. Het leuke aan de techniek vindt ze dat ze het ook weer kan toepassen in de praktijk thuis. 'Ik vond het altijd al leuk om dingen uit elkaar te halen, nu heb ik er ook nog wat aan!' Afgelopen zomer heeft Marjolein samen met haar vader een tuinhuisje gebouwd. Samen hebben ze ook zelf alle elektra aangelegd, dat is toch super leuk!

Aan de slag
Marjolein is nu aan het werk bij G. van Dam, een installatiebedrijf dat voor de elektra-, en loodgieterswerk zorgt bij grote bouwprojecten door heel Nederland. Voor Marjolein startte bij REMO had ze er al een half jaar stage gelopen. Zo kon ze goed ontdekken of ze dat echt leuk vond; ja dus! Ze vindt het erg gezellig om in een team te werken. Het leuke aan de opleiding bij REMO is volgens Marjolein dat alles wat ze leert gelijk de volgende dag weer kan worden toegepast in het bedrijfsleven. In de toekomst wil ze graag de bouw op. Bij de bouwprojecten is er een goede mentaliteit en heerst er een leuke sfeer!

Maak kennis
Benieuwd hoe het praktijkcentrum van REMO er uit ziet? Kom dan naar de open dagen op vrijdag 25 van 15:00 t/m 20:00 uur en zaterdag 26 januari van 10:00 t/m 14:00 uur aan de Reggesingel 50 te Rijssen!

Foto: Marjolein is bezig met het bedienen van verlichting op een 'domotica woning' van REMO