Afbeelding
Foto:

Nieuwe koers voor binnenstad Almelo

ALMELO - Er worden grote veranderingen aangebracht aan de binnenstad van Almelo. Ondernemers, investeerders en bewoners zullen een nieuwe koers varen die de binnenstad ten goede moet komen. De plannen hiervoor worden gepresenteerd in het Stadscaf├ę van het Theaterhotel op 21 januari.

De door te voeren veranderingen zijn bedacht door iedereen die binding heeft met de binnenstad: bewoners, ondernemers en investeerders zijn samen om tafel gaan zitten om plannen te bedenken en te toetsen op haalbaarheid. In de basis bestaat het nieuw te presenteren plan uit een winkelgebied en drie unieke sfeergebieden. Dit moet de binnenstad van Almelo op de kaart zetten voor nieuwe en terugkerende bezoekers.

Nieuwbouw
De eerste stap in deze plannen werden eerder al gepresenteerd: de nieuwbouw in het stadshart is onderdeel van de nieuwe koers voor dit deel van de stad. De nieuwbouw is geen opzichzelfstaand project maar wordt opgevolgd door een duidelijke remake voor het winkelgebied en de omliggende sfeergebieden in de binnenstad. Tijdens de presentatie zal specialist in "citymarketing" Gert-Jan Hospers toelichten wat de veranderingen betekenen voor de binnenstad van Almelo, wat de kansen zijn en waarom investeren zinvol is.

Presentatie
De presentatie van de plannen voor de binnenstad is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Aanmelden hiervoor is wel gewenst en kan door te mailen naar stadscafe@almelo.nl. De inloop is vanaf 19.00 uur op maandag 21 januari. Wethouder Jan Marin van Rees zal de avond openen met een welkomstwoord, waarna de plannen gepresenteerd worden en Gert-Jan Hospers toelichting geeft op de verschillende onderdelen. Na afloop van deze presentatie is er gelegenheid tot discussie onder alle aanwezigen. Een mogelijkheid om je mening over de plannen te uiten. De avond wordt rond 21.30 uur afgesloten met een borrel. De gemeente hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen zich actief in willen zetten en mee willen denken over de binnenstads-ambities dit jaar.