Afbeelding
Foto:

Veelbelovende kunst in Kunsthal Hof 88

ALMELO - Van 20 januari t/m 17 maart 2019 is in de Kunsthal Hof 88 de tentoonstelling van recent afgestudeerde kunstenaars aan AKI/ArtEZ Enschede. Karin Hansmann, Eline van Hove, Hannah Joka, Thee Omri, Jessie von Piekartz en Marlijn van Zadelhoff tonen hun werk. De opening is zondag 20 januari om 15.00 uur door Ineke Pezie, kunstenaar, Kunsthal Hof 88.

De kunstcommissie Kunsthal Hof 88 bezocht de examenexpositie 2018 van 45 eindexamenkandidaten aan AKI/ArtEZ.Enschede. Daaruit heeft ze uiteindelijk zes studenten uitgenodigd hun werk in de Kunsthal te komen exposeren. De kunstcommissie hoopt dat zij erin is geslaagd een interessante tentoonstelling te hebben samengesteld die velen aanspreekt.

Kunstenaars
Intrigerend is het werk van Karin Hansmann. In haar moderne, figuratieve grote doeken zien we vaak dezelfde elementen opduiken. Heerlijk is het gemakkelijk toegankelijke werk van Eline van Hove te aanschouwen. Schoonheid en vertedering vinden we in de met haar kroontjespen vastgelegde taferelen. Verwondering treedt op bij het aanschouwen van de foto's van Hannah Joka. We zijn gewend naar grote gehelen te kijken. Maar in haar beelden zien we kleine geïsoleerde elementen. De Duitse Thee Omri zijn werk is geconfronteerd met vlekken, lijnen en kleuren is het zoeken naar de afbeeldingen die vanuit de achtergrond opduiken. Zo krijgt Jessie von Piekartz met de postbusjes van de flat waarin zij zelf woont, de bewoners in beweging. En Marlijn van Zadelhoff toont schoonheid met een 'wandvullend' glassculptuur.

Informatie
De openingstijden zijn elke middag van 13.30 tot 17.00 uur en op maandag is Hof88 gesloten. De toegang is tot de tentoonstelling is gratis.