Afbeelding
Foto:

De Eddy Zoëy Band neemt u mee op reis

ALMELO – Zaterdag 19 januari om 20.15 uur komt de Eddy Zoëy Band naar Theater Hof 88 met de voorstelling 'Van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine. In 'Van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine' neemt Eddy Zoëy je mee op reis door de Nederlandstalige popgeschiedenis.

Eddy Zoëy en zijn formidabele band laten alle iconische liedjes horen, die inhoudelijk stáán, voor exact die tijd. Een avond van jeugdsentiment en -op z'n minst- mee-neuriën, want 'Van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine', is één groot feest van herkenning!

Gepassioneerd
Eddy vertelt gepassioneerd. De Nederlandse taal in de popmuziek, er is veel over te doen; sommigen háten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt harder binnen en dat kan enorm confronterend zijn. Wanneer een lied in 't Nederlands wordt gezongen, kún je niet om de inhoud heen.

Een béétje van alles
Van de keurige jaren 50 ('Ik hou van jou, blijf je trouw'), naar 't rock-'n-roll van de jaren 60 ('Kom van dat dak af'), van de politiek verantwoorde jaren 70 ('Meneer de President'), naar het Nederpop in de jaren 80 ('Is dit alles'), van het niks-aan-de-hand in de jaren 90 ('Het is een nacht') naar 'n eigenwijs decennium van deze eeuw ('Watskeburt') door naar het nú van 'Drank & Drugs'. Niet alleen onze muziek verandert, maar net zo duidelijk ook de thema's én ons taalgebruik.

Nederlandse supermix
Laat je meenemen op een prácht-trip door de tijd van het Nederlandstalige lied met onder andere: Doe Maar, Frank Boeijen Groep, Bløf, André Hazes, Guus Meeuwis, Ramses Shaffy, The Scene, De Jeugd Van Tegenwoordig, Van Dik Hout, Boudewijn de Groot, Peter Koelewijn, Ronnie Flex; álles komt voorbij in deze supermix van het beste wat Nederland te bieden heeft gehad én nog te bieden heeft!

Informatie
Kaarten kosten €20,00 (65+/biebpas/CJP € 18,00) en kunnen gereserveerd worden via de website www.hof88.nl, per mail info@hof88.nl en telefonisch via het telefoonnummer (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.