Afbeelding
Foto:

Plantenasiel in De Hagedoorn

ALMELO - De zieltogende vingerplant, de verschrompelde lidcactus, de uit fatsoen gegroeide sanseveria, de begonia die in de weg staat. Heel veel van deze kamerplanten belanden in de groene afvalbak. Jammer en niet nodig, vinden het centrum voor zelfregie Mensdoormens en het Leger des Heils. Zij beginnen samen in De Hagedoorn aan de Wilgenstraat met een plantenasiel voor al het huiskamergroen waar de een van af wil, en de ander misschien een mooi plekje voor heeft.

De eerste bakken en dozen vol kamerplanten van sympathisanten zijn gearriveerd in De Hagedoorn. Chantal Soepboer van Mensdoormens en Marjolein Heijboer van het Leger des heils bekommeren zich er graag over. Ze krijgen een plekje op de brede vensterbanken in de voormalige basisschool, waar ze verwend worden met nieuwe, voedselrijke grond, water en pocon, om uit te groeien tot blakende, gezonde, glanzende kamerplanten die over een tijd tegen een klein prijsje verkocht kunnen worden.

Aanvulling op activiteiten
Voor Mensdoormens en het Leger des Heils is het nieuwe plantenasiel een prachtige aanvulling op hun eigen activiteiten. Chantal: 'Het mes snijdt aan veel kanten. Het verzorgen en weer oplappen van planten is een mooie activiteit voor deelnemers van Mensdoormens en het Leger des Heils.'

Geen verdienmodel
Beide initiatiefnemers zien het plantenasiel niet als een verdienmodel. Een naam voor het Plantenasiel is er nog niet, Chantal en collega Marjolein maken daar een prijsvraag van. De winnaar krijgt een cadeaubon voor de Intratuin. Suggesties voor een leuke naam kunnen worden ingediend bij: info@mensdoormens.nl en marjolein.heijboer@legerdesheils.nl.

Inleveren
Heeft u al dan niet zieltogende kamerplanten over, lever ze dan in bij De Hagendoorn. Dat kan tijdens de openingsuren van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 16.00 uur. Mocht er niemand aanwezig zijn bij het Leger des Heils of Mensdoormens mogen de planten in De Hagedoorn voor de deur van Mensdoormens of het Leger worden gezet.