ALMA Inloopershuis in het teken van prostaatkanker

ALMELO - Sinds oktober 2018 is in het ZGT in Almelo het ALMA inloopershuis gevestigd. Dit inloophuis wil (ex)kanker patiënten de mogelijkheid bieden om met lotgenoten in een huiskamer omgeving met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen uit te wisselen.

Op 17 januari aanstaande wordt een lotgenoten contact avond voor (ex)prostaatkankerpatiënten georganiseerd in samenwerking met de prostaatkankerstichting van 19.00 tot 20.30 uur. Op deze manier wil het ALMA inloopershuis mannen en eventuele partners de mogelijkheid bieden om met elkaar van gedachten te wisselen over de ervaringen die voor (ex)patiënten van nut kunnen zijn. Het met elkaar deze ervaringen bespreken biedt vaak openingen naar het beter omgaan met de ziekte en de gevolgen voor het verdere leven met deze vorm van kanker. In Nederland zijn ongeveer 80.000 mannen met prostaatkanker, waarbij met name tussen de 70 en 80 jaar oud een piek zichtbaar is. Ongeveer 90 procent is 5 jaar na de diagnose nog in leven. Diagnose en behandeling worden gelukkig steeds beter.


Aanmelden
Op 17 januari zijn geïnteresseerden van harte welkom in het inloopershuis. Wel graag aanmelden via e-mail: m.tduis@almainloopershuis.nl of telefonisch 0546 627203. Het inloopershuis bevindt zich in het ZGT Almelo op de benedenverdieping tegenover de prikpost route 0.1. De volgende lotgenotenbijeenkomst staat gepland voor donderdag 28 februari 2019, ook weer om 19.00 uur tot 20.30 uur. Meer informatie vindt u op www.almainloopershuis.nl